Varsler orkaner i Karibia

Turister som skal til Karibia og Florida i år, må belage seg på sjansen for å havne i en orkan.

Publisert
Sist oppdatert

Eksperter ved US National Oceanic and Atmospheric Administration spår at det vil komme opptil fem store orkaner i området i løpet av sommeren, skriver den amerikanske nettavisen Science Daily.

Ni orkaner i år

Meteorologene frykter at sommeren 2007 kan få en "veldig aktiv" orkansesong. Det spås at det vil komme 17 stormer i løpet av året. Ni av de 17 spås å komme opp i orkan styrke, og fem av de ni forventes å utvikle seg til å bli intense og sterke orkaner.

For bare to år siden, i 2005, ødela orkanene Wilma og Katrina store deler av Riviera Maya i Mexico, og oversvømte New Orleans. Dette året opplevde regionen 27 stormer, hvorav 15 var orkaner, og syv av disse sterke orkaner.

Mer ustabilt vær

Orkansesongen varer normalt fra 1. juni til 30 november, men de to verste månedene er august og september. Meteorologene sier imidlertid at det blir vanskeligere å forutse været i området. Orkansesongen i 2005 varte helt ut til januar 2006.

Kartet over "trygge" øyer har også måttet tegnes på nytt. Tidligere ble Tobago og Grenada regnet for å ligge utenfor orkanbeltet, men orkanen Ivan ødela Grenada i 2004, og Emily gjorde det igjen i 2005.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer