Norwegian kan rammes

Varsler streik

Vil ramme mer enn 45 000 flypassasjer.

RAMMES: Flyselskapet Norwegian blir hardt rammet dersom 230 ansatte ved Gatwick i London går ut i streik i august. Foto: Odd Roar Lange
RAMMES: Flyselskapet Norwegian blir hardt rammet dersom 230 ansatte ved Gatwick i London går ut i streik i august. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske flypassasjerer kan bli rammet av en ny storstreik. Det vil i første omgang ramme passasjerer som skal til og fra Storbritannia i august.

Men også andre passasjerer vil kunne bli rammet.

Det er den britiske fagforeningen Unite som har varslet åtte streikedager i august for medlemmer ansatt hos Red Handling og Wilson James. Disse selskapene betjener blant annet Norwegian og Norse Atlantic Airways i Gatwick, forteller det danske nettstedet Check-In.dk (krever innlogging).

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Disse rammes

Bakkehåndteringsselskapene Red Handling og Wilson James tar seg av passasjerservice og sikkerhetskontrollene ved Gatwick lufthavn utenfor London.

Og dette er flyplasser som brukes av Norwegian og Norse Atlantic.

Også selskaper som Delta Air Lines, Saudia og TAP Air Portugal står på kundelista til de to selskapene

Den varslede streiken er fordelt over to perioder, hver på fire dager.

For Red Handling er streiken varslet fra 18. til 21. august, og fra 25. til 28. august. Streiken hos Wilson James vil pågå fra 18. til 20. august, samt fra 22. til 24. august.

Store problemer

Det er rundt 230 ansatte i de to selskapene som vil bli tatt ut i streik dersom ikke lønnsforhandlingene fører fram.,

- Red Handling og Wilson James må våkne opp. Andre arbeidsgivere på flyplassen er villige til å betale gjeldende satser, og det er ingen unnskyldning for at de ikke skal gjøre det samme. Det er ingen måte våre medlemmer vil akseptere en reell lønnsreduksjon og sultelønn, sier Unites generalsekretær Sharon Graham i en pressemelding.

LANGTURER: Norse Atlantic bruker også Gatwick. Foto: Odd Roar Lange
LANGTURER: Norse Atlantic bruker også Gatwick. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Dette kan føre til omfattende problemer for flytrafikken.

Ifølge Check-In vil den første av de to streikeperiodene hos Red Handling vil påvirke rundt 216 flyoperasjoner, noe som kan bety at omtrent 45 000 passasjerer kan risikere at deres flyginger blir kansellert eller forsinket.

Norwegian har flyavganger fra Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger til London-Gatwick,

Tidligere i sommer varslet den britiske fagforeningen Unite 31 streikedager blant en del av sikkerhetspersonalet på London Heathrow Airport. Men streiken ble avlyst da flyplassen inngikk en avtale med fagforeningen i siste liten.

Dette sier Norwegian

- Vi har som mål å gjennomføre alle planlagte flygingene til og fra London Gatwick, sier Grete Kruse, kommunikasjonsdirektør i Norwegian til DinSide.

- Ettersom forhandlingene mellom partene fremdeles pågår er det er for tidlig å si noe om hvordan en potensiell streik eventuelt vil påvirke oss, men vi skal gjøre vårt ytterste for å få passasjerene våre fram dit de skal.

Har du et tips om flystreiken til meg?

Har du et tips om flystreiken til meg?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om den varslede streiken på Gatwick? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer