Varsler tiltak mot fulle trøndere på fly

Trondheim (NTB): Det er varslet flere tiltak ved Trondheim Lufthavn Værnes for å få bukt med fulle trøndere på charterreise. (©NTB) kjell.herskedal@ntb.no

Publisert
Sist oppdatert

Ved Trondheim Lufthavn Værnes har de fått nok av berusede flypassasjerer på charterreise. På et sikkerhetsmøte på flyplassen tirsdag ble det varslet flere tiltak for å unngå flere hendelser med fulle trøndere på charterferie.

Plakater

Markedssjef i Avinor, Nina Jensen, sier til NRK at det nå vil bli satt opp plakater og gitt informasjon om hvilke regler som gjelder for å oppholde seg på en flyplass og om bord i fly.

Stasjonssjefen for SAS Ground Services på Værnes, Tor Jakob Reitan, sier de vil skjerpe kontrollen med de reisende:

- Vi har klare retningslinjer og vi skal ta de fram en gang til for å se på dem.

Måtte overmannes

Søndag måtte en full trønder som gikk amok på et Spanairfly fra Værnes til Tenerife, overmannes av medpassasjerene. Trønderen var sterkt beruset og gikk løs på medpassasjerer. Mannen måtte bindes og lå fastbundet i midtgangen til flyet landet på Tenerife, hvor han straks ble arrestert av spansk politi. Kapteinen vurderte å nødlande i Marokko, men valgte i samråd med passasjerene å fortsette til Tenerife. Spanair vurderer å anmelde saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer