Varsler trøbbel

Mangler folk.

Opp med armlenet: De to armlenene til midtsetet er lett å løfte opp. Men visste du at det også er mulig å åpne det som går ut mot midtgangen? Video: Bim Zachrisson Totland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2022 var første sommeren der folk kunne reise fritt rundt om i de fleste land.

Lite kapasitet

Imidlertid gikk ikke alt etter planen, og mange fikk trøbbel på grunn av flystreiker, og bemanningsmangel.

Dette rammet mange av de større flyplassene i Europa, som måtte sette et tak på antall passasjerer gjennom flyplassen.

En av disse var Schiphol utenfor Amsterdam. De meldte i forrige måned at de skulle fjerne dette, men nå går alarmen på nytt.

- Vi heiser det røde flagget, sier Schiphol-sjef Ruud søndag i et intervju med avisa Het Financieele Dagblad gjengitt av NL Times.

Grunnen er at det fremdeles er store bemanningsproblemer flere steder på flyplassen.

- Vi vil gripe inn fordi det ikke går bra. Vi har snakket med alle om hvordan vi skal løse personalmangelen, men ingenting hjelper, sier han til avisa.

Dermed ser det ut til at passasjertaket kan bli gjeninnført allerede i mai.

Stor pågang

En annen ting som gjorde det vanskelig for nordmenn å reise i fjor, var den ekstreme pågangen etter nye pass.

Politiet har flere ganger den siste tida gått ut og bedt folk om å sjekke passet sitt og bestille time nå, dersom de trenger nytt.

De forventer økt etterspørsel etter påske.

- I fjor mottok politiet 1 373 000 søknader om pass og nasjonalt ID-kort – det er en rekord. I tillegg opplevde leverandøren kapasitets- og produksjonsutfordringer som gjorde at leveringstidene økte. Vi håper nå at alle sjekker passet eller det nasjonale ID-kortet sitt og bestiller time så snart som mulig hvis de trenger det. På denne måten kan vi unngå at alle kommer rett før ferietida, sa avdelingsdirektør i Politidirektoratet, Bjørn Vandvik i januar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer