Våryr i Europa

Ingenting er som en romantisk svipp dit våren allerede har festet grepet. Her er fem favorittbyer og ti tips som LOVER vårkåte sjeler valuta for pengene.

Publisert
Sist oppdatert
Den som har prøvd å spise hamburger eller noe annet dryppende, tytende på date vet hva vi snakker om.


Ambisjonene om et romantisk avbrekk i hverdagen er nok til å ta knekken på de aller fleste langhelger. Det ender som regel opp med for mange turer med metroen, for mye gåing, for mye sightseeing, for mye penger og altfor lite lidenskap…

Det gjelder å vite hvor man skal spise, hvor man skal drikke, hva man skal se og hvor man skal trekke seg tilbake for å… eh, hvile.

Les også: Tyskland + romantikk = sant!

London

Kensington gardens Roof Top er Londons skjulte perle. Foto: Vibeke Montero
Kensington gardens Roof Top er Londons skjulte perle. Foto: Vibeke Montero Vis mer
Millers Residence er et uvanlig hotell i tråd med Notting Hills bohemske temperament. Foto: Vibeke Montero
Millers Residence er et uvanlig hotell i tråd med Notting Hills bohemske temperament. Foto: Vibeke Montero Vis mer


Klassikeren som holder stand: Hvem kan motstå middag for to under stjernene? Kensington Roof Gardens er stedet. Sir Richard Bransons restaurant Babylon og nattklubben Roof Gardens er hevet høyt over gateplan. Her er det plen og romantiske hager i sjuende etasje. Passer bra for lett og elegant lunsj til overkommelige priser. Men aller best egnet til superromantisk stevnemøte, etterfulgt av en runde på et av Londons hotteste dansegulv som kun er åpent for medlemmer og Babylons middagsgjester. Inngang på klubben koster ti pund, cirka 100 kroner. Kensington Roof Gardens gjenåpner med splitter ny design 12. mai.

På nett: Kensington Roof Gardens

Prøv noe nytt: Man kan tråle gjennom Londons gater i månedsvis og allikevel føle seg som en fremmed. For et annerledes perspektiv på millionbyen, kan man leie et helikopter med sin elskede og få en halvtimes guidet svevetur for 140 pund.

På nett: Cabair Helicopters

Romantisk hotell: Miller's Residence. Bohemske vibber og antikviteter fyller dette vakre hotellet i Notting Hill. Priser fra 150 pund, inkluderer frokost og drink i baren.

På nett: Miller UK

Mer fra London:
Smarte londontips
Innsidetips til London
London: Fem billige hotell

Paris

Restaurant Lapérouse er perfekt for de som vil ha privatliv og god mat. Foto: Vibeke Montero
Restaurant Lapérouse er perfekt for de som vil ha privatliv og god mat. Foto: Vibeke Montero Vis mer


Klassikeren som holder stand: Kline på Pont Neuf. Joda, noen klisjéer er til for å kopieres. Det blir ikke bedre enn et fransk kyss på Seinens mest kjente bro. Kjenn vårbrisen i håret, se Notre Dame i det fjerne og føl deg parisisk.

Prøv noe nytt: Lapérouse. Denne restauranten er perfekt for par som ønsker seg en usedvanlig deilig middag, men som ønsker å spise litt på hverandre til dessert framfor å velge syndige sjokolademousser fra menyen. Her kan man reservere sitt eget private rom, hvor kelnerne banker samvittighetsfullt på døra før de kommer inn. Ikke av de billigste, men det er faktisk verdt å betale for dekadente omgivelser fra 1766 og den nydelige maten. 120 euro per meny i de private rommene, drikke kommer i tillegg.
Reservasjon nødvendig – kan gjøres online

På nett: Lapérouse

Romantisk hotell: Hotel Grandes Ecoles ligner et herregårdshus på landet, men ligger supersentralt til i hjertet av det sjarmerende Latinerkvartalet. Dette er småblomstrete romantikk til uvanlig rimelige priser på parisisk skala. Du betaler fra 113 euro for et dobbeltrom, pluss 9 euro for frokost ute på gårdsplassen.

På nett: Hotel Grandes Ecoles

Mer fra Paris:
Paris' beste brasserier
Ti shoppingkupp i Paris
Parishotell for under 1.000,-

Madrid

Vin  og tapas slår aldri feil i Madrid. Foto: Vibeke Montero
Vin og tapas slår aldri feil i Madrid. Foto: Vibeke Montero Vis mer


Klassikeren som holder stand: Tapas, ingen vei utenom. Det skal godt gjøres å finne en mer sexy måte å spise på enn å bestille yndige porsjoner med mat. Den som har prøvd å spise hamburger eller noe annet dryppende, tytende på date vet hva vi snakker om. Cava Baja er en populær gate med bra stemning og mange gode tapasbarer å velge blant. Vår favoritt er “Txakoli” (Cava Baja 42), en baskisk tapasbar hvor man står tett inntil hverandre og spiser.

Prøv noe nytt: Det finnes knapt noe mer romantisk enn et dampende bad sammen, spesielt når det kan være et midnattsbad! Spe på med deilige aromaer og et lydbilde oppbygd av rennende vann. I Madrid har man bygd et moderne spa der de opprinnelige arabiske badene lå. Medina Mayrit er basert på det eldgamle baderitualet kjent fra tyrkiske hammam. Tre rom med ulik temperatur på vannet er ment å senke stressnivået og øke blodsirkulasjonen. Ønsker du massasje, bestiller du det når du reserverer time ved badet. Siste inngang er klokken 24. Fra 23 euro, cirka 185 kroner, per person. Reservasjon er nødvendig - tlf. +34 902 333 334 eller via nettsiden.

På nett: Medina Mayrit

Romantisk hotell: Hotel Meninas er et sentralt beliggende hotell i en gammel bygård. Den gamle tretrappa knaker sjarmerende, men resten er moderne og innbydende. Suiten med skråtak er vel verdt pengene.

På nett: Hotel Meninas

Mer fra Madrid:
Madrid i mørket
Slik gjør du Madrid
Madre mia, Madrid!

Roma

Trevi er og blir en superromantisk klassiker. Foto: Vibeke Montero
Trevi er og blir en superromantisk klassiker. Foto: Vibeke Montero Vis mer


Klassikeren som holder stand: Helt siden Anita Ekbergs sensuelle fontenescene i Fellinis film La Dolce Vita i 1960, har Trevifontenen vært mer enn en fontene. Men selv uten en dansende blondine er Trevi et spektakulært syn med sine enorme marmorfigurer. Sørg for å komme hit etter at cruiseturistene er tilbake til sjøs. Da er fontenen opplyst og stemningen mye mer romantisk.

Prøv noe nytt: Selv menn som korser seg før de dras med på shopping, overlever en tur til Borghetto Flamino markedet. Her finner man en forvirrende blanding av klær og utstyr, og det er fullt mulig å plukke med seg avlagte designerklær. Piazza della Marina 32.

Romantisk hotell: Buonanotte Garibaldi er et kunstnerhjem med bare tre rom beliggende i Trastevere. Alle som liker Roma har allerede vært i Trastevere, og vet det er et av de mest romantiske distriktene med små piazzaer og utekaféer. Distriktet har fått mye oppmerksomhet de siste årene, og har derfor måttet tåle turistpress og flere innflyttere. Overnatting er en dyr affære i Roma, og regelen er enkel; man får det man betaler for. I Buonanotte Garibaldi får man nydelige rom, fullstendig ro og en fantastisk frokostbuffet med bl.a hjemmelagd kjeks for 220 euro, cirka 1.770 kroner.

På nett: Buonanotte Garibaldi

Mer fra Roma:
Roma - historisk bildespesial
Roma på budsjett
Roma=Amor

København

Mmmm, brente mandler i Køben. Foto: Vibeke Montero
Mmmm, brente mandler i Køben. Foto: Vibeke Montero Vis mer


Klassikeren som holder stand: Knaske brente mandler i Strøget. Danskene har skjønt det – dette er altfor godt til å bare spises til jul. Duften er så fristende at man ikke kan la være å kjøpe med seg et kremmerhus eller to…

Prøv noe nytt: En romantisk helaften begynner på Sankt Gertruds Kloster hvor man spiser gourmetmat med hvite kubbelys på bordet.

På nett: Sankt Gertruds Kloster

Så bærer det avgårde til Ruby, som er Københavns kuleste coctailbar. Vanskelig å finne, ja, men denne leiligheten som er omgjort til trendy og intim bar, er vel verdt et besøk.
Ligger i Nybrogade 10.

På nett: Ruby

Romantisk hotell: Hotel Twentyseven ligger like ved Rådhusplassen og lever opp til alle forventingene man har til funksjonell, dansk design. Omtrent 1.500 kroner per natt.

På nett: Hotel Twentyseven

Mer fra København:
Fullt kjør i København
Shabby chic i KøbenMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer