Våryr i Palma

Trange gater, små butikker, herlige dufter, blomstrende parker og behagelige temperaturer. Bli med på en rundtur i Palma de Mallorca.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har besøkt Mallorca og hovedstaden Palma i slutten av april, og hatt byen nesten for oss selv. I alle fall virker det sånn når vi har i bakhodet at dette er hovedstaden på en av Middelhavets mest populære turistmål.

Klikk her for å bli med på en rundtur i Palma.

Katedralen

Palmas gotiske katedral, La Seu, ruver i landskapet når du nærmer deg sentrum fra sjøsiden. Katedralen ble påbegynt så tidlig som 1230, på stedet der en arabisk moské tidligere lå. Det tok flere hundre år å bygge katedralen, som ble erklært ferdig da hovedinngangen ble fullført i 1601. Den mektige steinbygningen er virkelig imponerende, både fra utsiden og innsiden. Rundt katedralen kan du spankulere blant fargerike blomster, svarte svaner, fontener og grønne trær.

Dersom du tar turen inn i katedralen, kan du beundre de flotte glassvinduene og faktisk også verker av den berømte arkitekten Gaudí - blant annet en eventyrlig baldakin. Denne kan du se avbildet i bildespesialen. I katedralen kan du også se verdens to største lysestaker, som hver består av 250 kilo rent sølv. 364 dager i året står lysestakene trygt bevart i glassmontere, men én dag i året – på Skjærtorsdag – tas lysestakene i bruk foran Kristi Legemes kapell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer