Våte marokkanske drømmer

Marokko er bedre kjent for sine medinaer, hasj og kameler enn 3.500 kilometer kystlinje med perfekt bølger. Merkelig nok.

Publisert
Sist oppdatert

Surfesporten kom til Marokko i 1952. Da tok en amerikansk soldat stasjonert i Agadir med seg brettet over og var pionér for det som senere skulle bli en fast stopp for tusenvis av reisende surfere.

Det var likevel ikke før på 70-tallet at europeiske surfere virkelig skulle oppdage Marokko som det sanne bølgeparadiset det er. Flaskegrønne bølgevegger som ruller seg rundt rødglødende klipper og strender hele kysten fra Tanger og forbi Taghazoute.

Det var ikke til å unngå. Siden den gang har Marokko blitt den optimale surfedestinasjonen for mange bølgeryttere verden over.

Å komme seg dit er forholdsvis enkelt. Norwegian flyr til Marrakech for under 1000-lappen (se mer nederst i saken).

Bildespesial: Surfing i Marokko...

Enden av hippie-stien

- Særlig de siste fem årene har surfing i Marokko blitt ekstremt populært blant utlendinger. Er du i vannet når et godt svell treffer ”Killer Point” en dag i desember, vil du høre franske, arabiske, tyske, portugisiske, spanske og engelske stemmer i australsk, britisk og amerikansk versjon, sier Youness Arabab.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer