Pass på:

Veggedyrene blir med i mobilen

Kan koste deg 50 000 kroner i ferien.

VEGGEDYR: De lever av å drikke blodet vårt noen minutter hver natt. Det er ikke farlig å bli bitt, men bittene kan gi kløe og hevelser. Og de er veldig vanskelige og kostbare å bli kvitt, når du først får dem med deg hjem. Foto: Anticimex / Shutterstock / NTB / FHI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trodde du at veggedyr bare finnes på hotell i utlandet? Da skal du lese videre. For dette kan spare deg for flere titalls tusen kroner.Hver sommer får nordmenn med seg veggedyr hjem fra ferien. Og det kan bli en meget kostbar affære å bli kvitt problemet.

- Det er veggedyr også i Norge, både på campinghytter, utleiehytter og hotell. Dette er det mange som ikke er klar over. Og når reiseaktiviteten øker så øker også problemer med veggedyr. Det er enkelt å forebygge mot veggedyr, men vanskelig å bekjempe. Veggedyr er nesten umulig å bli kvitt på egen hånd, sier markeds- og kommunikasjonsansvarlig Inger Kringlebotten i Norsk Hussopp Forsikring.

Glemmer å sjekke

En ny undersøkelse viser at 18 prosent av oss, eller én av fem, sjekker hotellsengen, eller er påpasselig med hvor kofferten plasseres for å unngå veggedyr.

Dette kommer fram i undersøkelsen Norstat har gjennomført for Norsk Hussopp Forsikring. Her svarer nordmenn på hvilke tiltak de har gjort for å hindre skadedyr i boligen i løpet av de siste 12 månedene.

– Det er lurt å sjekke, og det kan spare deg for mye bry og store kostnader, fortsetter Kringlebotten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer