Vekk med luksusen på A380

Qantas dytter inn flere økonomiseter i stedet.

Vekk med luksusen på A380
Publisert
Sist oppdatert

Airbus A380 ble presentert som en revolusjon i luften. Det er stort, det er teknologisk innovativt, og det kom med luksusløsninger vi aldri har sett før ombord i et fly.

Vi snakker egne setekaplser, der førsteklassepassasjerene kunne kose seg med tv, gourmetmat, musikk på øret eller sove i store senger helt uforstyrret. Vi snakker egen bar der førsteklassepassasjerene kunne mingle over en drink eller to. Og vi snakker store bad, noen til og med med dusj, slik at business- og førsteklassepassasjerer kunne få stelt seg før det viktige møtet på destinasjonen.

Men i den virkelige verden ble det ikke slik at alle A380-fly var flyvende luksushoteller. Nå skal australske Qantas kaste ut flere av førsteklassesetene til fordel for økonomiklasseseter. Slik blir det plass til flere passasjerer ombord, skriver Sydney Morning Herald.

Det er ikke etterspørsel nok etter de dyre setene. Folk er ikke villig til å betale i dyre dommer for å flys fra a til b. De vil heller fly på økonomiklasse.

40 og 50 seter ekstra

Qantas har nå endret sin bestilling på åtte A380-fly. De ville opprinnelig ha 500 seter ombord, men nå blir det 550 seter. 12 andre fly skal ominnredes slik at de får plass til 40 flere seter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.