Vektløs ferie

Publisert
Sist oppdatert

Om 30 måneders tid kan du bli romturist for priser som er estimert til omkring 1,3 millioner kroner. Så nå kan snart lottomillionæren faktisk ta seg en tur ut i rommet, slik vi har sett på enkelte reklamefilmer for statlige pengespill. Men det er ikke snakk om noe månebesøk akkurat, mer en svipptur vekk fra jordens tyngdekraft, slik at passasjerene kan føle på vektløshet og beundre utsikten over moderplaneten før returen. Det er selskapet Virgin Galactic med Sir Richard Branson i eiersetet som blir det første til å tilby kommersielle romturer med private romfartøyer.

Tidligere har multimilliardærer som Dennis Tito kjøpt seg med på russiske romferder med opphold på Mir for svimlende beløp (i underkant av 200 millioner kroner).

For billigere men fortsatt vektløse feriealternativer, kan du kontakte Zero Group i Kiruna, Sverige. De vil tilby parabolske flygninger, reiser med fly av typen IL-76 MDK som er spesialdesignet for å gjøre flygninger der passasjerene får oppleve kortere tilstander av vektløshet.

>> Første private romturist om 30 måneder

>> Vektløs for 50.000 kroner

Slik blir du vektløs:For reiser ut i rommet må du vente noen måneder, men begynn sparingen, og registrer din interesse hos Zero Group. For vektløse svev over Kiruna må du ha 50.000 kroner klart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.