Vektløs i spesialbygd fly

Men det koster en del...

Vektløshet byr på morsomme utfordringer. Foto: Toby/youtube
Vektløshet byr på morsomme utfordringer. Foto: Toby/youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du hatt et ønske om å kjenne hvordan det føles for astronautene og være vektløs? Nå har du mulighet til å oppleve dette i USA.

I februar starter Zero G Corporation å tilby flyvninger fra Los Angeles hvor du kan oppleve å være vektløs uten å reise ut i rommet. Den første flyvningen vil finne sted 14. februar i et fly som er spesialbygget for dette. Flyet er en Boeing 727 som er rensket for det meste av interiøret.

Turene vil gå fra flere steder i USA i perioden februar til juli i år, blant annet Los Angeles, Las Vegas, Washington, Chicago og Miami.

Se video under:

Hva du skal forvente

Før du går om bord i flyet må du gjennom en innsjekking. Deretter følger en orientering hvor du blir tildelt en gruppe du skal følge, og en trener. Etter dette blir passasjerene fraktet til flyet hvor en flyvertinne vil gå raskt igjennom sikkerheten om bord. Så er det omkring 30 minutter til flyet vil nå riktig høyde for å oppnå vektløshet.

Flyet stiger først til omkring 24 000 fot, før det setter nesen i været og stiger 45 grader. Når flyet oppnår en høyde på 34 000 fot senkes nesen i samme vinkel i en parabel ned igjen. Dette er det som gjør at passasjerene vil oppleve flere tidspunkt med vektløshet. Manøveren gjentas 12-15 ganger, hvor hver runde bruker omkring 16 kilometer med luftrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.