Velg eller vrak i greske øyer

Det greske øyriket er kanskje det mest fristende reisemålet for norske sommerturister, og mange reiser igjen år etter år.

Publisert
Sist oppdatert

Med de varme sommervindene kommer millioner av turister ut til de greske øyene. Selv om øyriket består av tusenvis av små og store stykker land, er det kun et fåtall som besøkes av turister, spesielt de som reiser med assistanse av charterselskapene. Likvevel er det litt å velge blant. 29 greske øyer finner vi i seks charterselskapers kataloger for sommeren.

Hvem sender deg hvor? Her finner du oversikten over charterselskapenes greske reisemål i sommer. 29 øyer fra selskapenes kataloger.

Øygruppene

Kreta:Kreta regnes for seg selv, og er den av de greske øyene som ligger lengst mot sør. Øya er hele 250 kilometer lang, og den største i den greske øyverdenen.

Kykladene:Sør-øst for Aten ligger Kykladene med Santorini og Naxos som de viktigste turistsentraene. Andre chartermål her er Ios, Syros, Paros, Antiparos og Mykonos.

De joniske øyene:I vest ligger de grønne joniske øyene som er de grønneste og mest fruktbare av de greske øyene. Korfu er den ukronede dronningen av øyene her, andre charterøyer her er Lefkas og Zakynthos.

De saroniske øyene:Rett sør for Aten og langs kysten av Peloponnes-halvøya ligger de saroniske øyene som gjerne besøkes av frisklufthungrige hovedstadsbeboere, men som ut over dette ikke bærer sterke preg av masseturisme. I år er Egina, Agistri og Poros med blant charterreisemålene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer