Velg mafiafritt

Kanskje betaler du mafiaen uten at du vet om det ...

Publisert
Sist oppdatert

Sjansen er stor for at turister på Sicilia er med og finansierer mafiaen, uten at turistene vet om det selv. Så mye som 80 prosent av alle sicilianske forretninger, inkludert hoteller, restauranter og kafeer, betaler beskyttelsespenger til mafiaboss Cosa Nostra, skriver den britiske avisen The Guardian.

Betaler du eksempelvis en euro for en kaffekopp, er sannsynligheten stor for at 10 cent av dette går rett i mafiakassen. De månedlige beskyttelsesbeløpene som forretningene betaler til mafiaen, ligger på mellom 200 euro for en bar og opptil 1.000 euro for et hotell. Dette er altså fra 1.550 til 7.750 norske kroner i måneden.

Antimafia-organisasjonen Addiopizzo vil komme mafiaen til livs gjennom "etisk handel" - det vil si at de oppfordrer lokale og turister til å støtte opp om de forretningene som nekter å betale beskyttelsespenger til mafiaen. Organisasjonen har nå 300 medlemsbedrifter i og rundt Palermo, inkludert hoteller, barer, restauranter og til og med en bank. De tilbyr nå ferieopplegg som er fritt for enhver form for beskyttelsespenger (pizzo-free), til turister på Sicilia, for å hjelpe de lokale med å komme den organiserte kriminaliteten til livs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer