Velsigne bikkja

Har du en hund, gris, katt, rotte eller et annet kjæledyr du er spesielt glad i? Hvorfor ikke få den velsignet av en kirkens mann?

Illustrasjonsfoto: Roald Bergstrøm
Illustrasjonsfoto: Roald Bergstrøm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første søndag hver oktober valfarter dyrevenner og deres kjære kjæledyr til Cathedral of St. John the Divine i New York, USA. Den høytidelige stunden inkluderer en spesiell messe, samt dyreprosesjon og altså en høytidelig velsignelse.

Finner du det underlig å skulle velsigne kjæledyret i kirken? I et land hvor du finner egne kattehoteller og hundehoteller, skjønnhetssalonger for bikkja og egne kirkegårder for kjæledyra, er det jo klart at dyra også må få en mulighet til å velsignes av en geistlig …

Velsinge tarantellen …

Velsignelsen av dyrene skjer i forbindelse med feiringen av St. Francis Day, som er en fest til minne om og inspirert av helgenen Frans av Assisi – hvis liv viste hvordan man kunne leve i harmoni med naturen.

Messen er typisk svært populær blant økologer, dyrevenner, dyreeiere og dyrevernforkjempere. Alle oppfordres til å ta med kjæledyrene sine, og med rundt 5.000 besøkende - pluss alle dyra – ligger det nok an til en bjeffende god markering. Merk at det ikke er hvem som helst som får lede dyreprosesjonen; til denne ansvarsfulle oppgaven må det til en ørn, en lama eller en elefant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer