Venezia vurderer forbud mot dagsturister

Masseturismen er blitt et stort problem for kanalbyen.

Foto: Margarit Ralev
Foto: Margarit Ralev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres drastisk ut, men Venezias lokale myndigheter vurderer altså å forby dagsturister, for å minske antall turister i den hardt pressede kanalbyen. Det skriver Telegraph.co.uk.

Det vurderes å innføre et kriterie om at turister må ha minst én hotellovernatting i byen for å få lov å komme inn. Et annet forslag er at alle som vil se Venezia må gjøre en bestilling på dette først.

- Det er en fysisk grense vi ikke kan krysse. Venezianere kan ikke lenger tolerere ulempene masseturismen fører med seg, sa Enrico Mingardi, som er ansvarlig for kollektivtransporten i Venezia, til avisen La Nuova Venezia.

Det har ikke kommet noen flere detaljer om hvordan et restriksjonssystem skal fungere i praksis.

Dødt bysentrum

Venezia har diskutert ulempene med at byen er slik en massiv turistmagnet i titalls år. Problemet er at lokale innbyggere blir presset ut av sentrum på grunn av høye bolig- og leiepriser. Lokale butikker forsvinner, og igjen ligger et svært uautentiske sentrum der hoteller, suvenirbutikker og typiske turistrestauranter dominererer.

Det turistene aller helst vil se, er en levende by. Dermed er lokale myndigheter redde for at dersom utviklingen fortsetter, vil det historiske sentrum i fremtiden fremstå som et eneste stort utendørs museum, som er helt dødt når turistene forsvinner for dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer