Vent med å åpne ferie-vinen

Derfor smaker vinen vondt når du kommer hjem fra ferie.

TID OG STED: Har du også opplevd at den gode vinen du drakk i ferien smaker høgg når du kommer hjem? Det kan hende det er din feil. Illustrasjonsfot: Shutterstock/NTB
TID OG STED: Har du også opplevd at den gode vinen du drakk i ferien smaker høgg når du kommer hjem? Det kan hende det er din feil. Illustrasjonsfot: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det ikke typisk? Den fantastiske vinen du kom over på ferie, som var så god at du kunne drikke den til alle dagens måltider, har fullstendig endret karakter når du kommer hjem. Frisk har blitt sur. Fruktig er søtt. Og den spennende mineraliteten som lå og lurte i bakgrunnen smaker bare rustne spiker.

Og du som syntes den var så god – og billig – at du brukte hele kvoten på den!

Ifølge Christopher Moestue, utdannet kokk og sommelier, og mannen bak Moestue Grape Selections, har dette som oftest med stemning og miljø å gjøre.

– Det er klart at om du sitter langs Middelhavet i juli og drikker en lokal rosévin og synes den er så god at du tar med deg noen flasker hjem, vil du nok bli skuffet om du prøver å gjenoppleve den vinen på terrassen her hjemme i slutten av august, sier Moestue til Dagbladet.

Han utelukker ikke at det kan ha noe med vinen å gjøre, men som oftest er den største opplevde forskjellen en kombinasjon av stemning, temperatur (både i luften og på vinen), dufter, maten du spiser og ikke minst: At du har ferie. Dette påvirker smaken mye mer enn en kanskje skulle tro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.