Reise utenlands våren/sommeren 2021

- Vent med å bestille utenlandsreise

Selv om det frister å booke flybillett eller pakkereise til utlandet denne våren eller sommeren, er dette en økonomisk risiko.

KLAR OPPFORDRING: Helseminister Bent Høie (H) ba de 168 000 som tenker å reise utenlands i vinterferien, om å holde seg hjemme, men hva med de som vil reise seinere i vår og sommer? Les mer i saken under. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapene SAS og Norwegian reklamerer i disse dager med reiseprogrammet sitt for destinasjoner i Europa våren og sommeren 2021.

Reiseselskapene er også godt i gang med å markedsføre sommerens pakkereiser.

Samtidig er det mange «reisesyke» nordmenn som sitter og tripper med ønske om å komme seg utenfor landegrensene på en etterlengtet ferie. En fersk undersøkelse fra Sparebank 1, for eksempel, viser 47 prosent av oss vil bruke penger på utenlandsreiser så snart pandemien er over.

Klart råd: - Vent med å bestille utenlandsreise

Men, hvor lurt er det å bestille fly- eller pakkereise nå?

Dette spørsmålet får Forbrukerrådet ofte i disse dager:

- Vi anbefaler at du venter med å bestille reiser, svarer Pia Cecilie Høst, direktør for forbrukerrettigheter, til Dinside.

Også Europeiske reiseforsikring påpeker at det å bestille flybilletter eller pakkereiser til røde land er forbundet med økonomisk risiko. Reiseforsikringen dekker ikke avbestilling hvis landet fortsatt er rødt ved avreise, og du får heller ikke gyldig forsikring fra dem hvis du velger å reise til et rødt område.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer