Reise til London og Storbritannia

Vent på klarsignal fra UD

Selv om coronasmitten er på vei ned i Storbritannia, unntas ikke landet fra det globale reiserådet.

IKKE MED I EU/EØS: Etter brexit er ikke Storbritannia med i EU/EØS-samarbeidet og ligger skravert i FHIs oversikt. Faksimile: fhi.no
IKKE MED I EU/EØS: Etter brexit er ikke Storbritannia med i EU/EØS-samarbeidet og ligger skravert i FHIs oversikt. Faksimile: fhi.no Vis mer
Publisert

Alle utenlandsreiser er satt på vent om dagen. De eneste landene og regionene som er unntatt Utenriksdepartementet reiseråd, nærmere bestemt Grønland, Færøyene og Finland, har entene strenge innreisekrav eller stengt grense.

Det globale reiserådet gjelder foreløpig til 15. mai. Samtidig er smitten synkende i Storbritannia, der gjenåpningen nå er i gang.

Så hva gjelder for reiser dit etter 15. mai dersom smitten skulle synke? Og ikke minst - nå som brexit er gjennomført og Storbritannia ikke lenger er et EU-land?

Reise til Storbritannia

Britiske myndigheter skriver på sine nettsider at EØS-borgere, deriblant nordmenn, kan reise til Storbritannia på ferie og korte turer uten å søke om visum. Det eneste kravet er at du har et pass som er gyldig gjennom hele oppholdet i Storbritannia.

Nasjonale ID-kort kan kun brukes til innreise til og med 30. september 2021. Etter det gjelder innreise med nasjonalt ID-kort kun unntaksvis. Her kan du lese mer om unntakene.

Per i dag må du ifølge norske UD fremvise negativ covid-19-test når du reiser til Storbritannia, og det er krav om ti dagers selv-isolasjon ved innreise. Du må dessuten teste deg to ganger i løpet av karantenetiden. Før innreise må du dessuten fylle ut et skjema med kontaktinformasjon og oppholdssted i landet, inkludert oppholdssted for eventuell selvisolasjon, som må fremvises ved grensepassering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer