Politiet advarer:

Venter passkaos

Slik kan du unngå passtrøbbel før ferien.

TA PLASS: Når du skal bestille pass eller id-kort må du ta plass i en passkiosk som denne. Foto: Odd Roar Lange
TA PLASS: Når du skal bestille pass eller id-kort må du ta plass i en passkiosk som denne. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I to år har nordmenn flest droppet utenlandsferie. Men etter hvert som flere land åpner opp grensene og myndighetene snakker om at pandemien snart kan være over er det flere som begynner å lete i skuffer og skap etter passet som har ligget ubrukt siden 2019.

Er passet gyldig?

Dersom de i det hele tatt finner igjen passet så er det mange som oppdager at det er gått ut på dato eller at utløpsdatoen er nært forestående.

Flere land krever at passet er gyldig inntil tre måneder etter at reisen er avsluttet. Andre nøyer seg med at det må være gyldig til du har forlatt landet.

Og dersom du trenger nytt pass så lønner det seg å bestille så snart som mulig. Politiet frykter passrush, og da kan du risikere å ikke få passet ditt i tide før reisen din

Når bør du bestille?

- Vi regner med stor pågang hvis reiseaktiviteten øker. Og vi har fortsatt etterslep på pass fra 2020/2021, sier seksjonssjef Heidi Vinsrud ved forvaltningsseksjonen i Øst politidistrikt til DinSide.

Øst politidistriktet er slått sammen av tidligere Follo, Romerike og Østfold politidistrikter. Distriktet dekker de tidligere fylkene Akershus (unntatt Asker og Bærum) og Østfold, som nå er en del av Viken. Hovedkontoret ligger i Ski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer