SAS-streik

Ventet på SAS-penger fra 2019

Per Breirem og ektemannen var på ferie i 2019 da SAS-ansatte gikk ut i streik, og det skulle ta tre år før refusjonen kom. Nå viser det seg at det hele sannsynligvis er basert på en misforståelse, og SAS kommer med en klar oppfordring til reisende.

VENTET PÅ REFUSJON: Kurt Lyngved (t.v.) og ektemannen Per Breirem har ventet på svar fra SAS og refusjon etter streiken i 2019. Nå viser det seg at både de og SAS har ventet på svar fra hverandre. Foto: Privat
VENTET PÅ REFUSJON: Kurt Lyngved (t.v.) og ektemannen Per Breirem har ventet på svar fra SAS og refusjon etter streiken i 2019. Nå viser det seg at både de og SAS har ventet på svar fra hverandre. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I etterkant sendte ekteparet inn et refusjonskrav til SAS for ekstrautgiftene de hadde i forbindelse med streiken, men noe mer hørte de aldri, sier de til Dagbladet.

Nå viser det seg at det hele sannsynligvis er basert på en misforståelse. Breirem og mannen hevder at de aldri fikk svar, mens SAS hevder at de sendte ut et svar allerede samme dag som refusjonskravet kom.

Forrige uke tilbakebetalte SAS deler av refusjonen. Nå kommer flyselskapet med en tydelig oppfordring.

Les SAS' tilsvar lenger nede i saken.

Kansellert fly

Det var i mai 2019 at Per Breirem og ektemannen, Kurt Lyngved, var på ferie i Tyrkia. At det var en streik i emne hadde de ikke fått med seg. Da de kom på flyplassen i Tyrkia, på vei hjem til Nord-Norge, ble dermed overraskelsen stor.

- Vi fikk ingen beskjed om at det var streik før vi kom på flyplassen, flyet var kansellert og det var satt opp en provisorisk skranke med forvirrede tyrkere, sier Breirem til Dagbladet.

De som sto i skranken var like fortvilet, ifølge Breirem.

- De var veldig hyggelige, men også fortvilet fordi de heller ikke hadde fått noen informasjon. Vi måtte vente på beskjed fra SAS, sa de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer