Verden rundt i et ølglass!

Vil du være med på en ølreise verden rundt? Vi har testet 17 forskjellige ølsorter fra hele verden. Hvor finner du det aller beste ølet? Er du uenig i listen, bli med i vår diskusjonsgruppe og si din mening om øl fra alle verdens hjørner!

Deltakerne i DinSides uhøytidlige test av utenlandske øltyper... Her er hele verden representert!
Deltakerne i DinSides uhøytidlige test av utenlandske øltyper... Her er hele verden representert! Vis mer
Publisert

Vi har testet 17 utenlandske ølsorter! Her finner du øl fra kjente og nære steder som England og Danmark, men også fjerntliggende og mindre kjente ølnasjoner som Japan og Island er representert.

Hvilke kriterier har vi sett på

I den uhøytidlige testen smakte og vurderte vi oss frem til karakterer vi på disse punktene: Image, fyllevennlighet og smak. Image er viktig! Vi vil påstå det er en stor forskjell på hvordan du blir oppfattet om du kommer til vorspielet med en pose gylden Corona, en grønn og velkjent Carlsberg eller store og dundrende Spitfire. Fyllevennlighet går rett og slett på om det er mulig å drikke store mengder av øltypen uten å bli dårlig. Kanskje et dårlig kriterium å score høyt på, om du er av typen som ikke greier å slutte… Til sist vurderte vi selvsagt smaken.

Kommentarer til merkene som ble testet

Spitfire, EnglandKlumpete klukkflaske. Her hagler det med negative bemerkninger. Det holder kanskje å nevne "donaldbrus" og "flybensin" for å karakterisere panelets syn på denne noe merkelige drikken.

Guinness, IrlandEn mørkebrun og grumsete kjenning med mer status som fotballøl enn som festlig utedrikk om målet er å imponere vennekretsen. Her er det tradisjon så det holder, men kjedelig i følge panelet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer