Verdens 10 beste karneval

Skal du på karneval én eneste gang i ditt liv, så reiser du på et av disse...

Publisert
Sist oppdatert

Karneval kan være så mangt. Mange fester som ikke egentlig har noe med den opprinnelige karnevalsfeiringen å gjøre, blir kalt for karneval. Skal du oppleve ekte karneval må du reise et stykke unna.

Karneval 2009 begynner fredag 20. februar og varer til onsdag 25. februar. Dette er hoveddagene i festlighetene som i hovedsak markeres i katolske land (se tekstboks lenger ned i artikkelen). Noen steder som Brasil, feires karneval over en lengre periode. Feiringen begynner gjerne en måned i forveien med fester og øvelser før hoveddagene.

Det finnes derimot en del fester inspirert av karneval som også fortjener en bemerkning i denne sammenhengen.

Under finner du listen over årets karnevalsfeiringer du ikke vil gå glipp av.

1. Karneval i Brasil - verdens største

Datoer: 20.-25. februarBrasil er nok det første landet som faller deg inn med tanke på karneval. Ikke uten grunn. Dette er landet hvor det feires størst og best. Mest kjent er nok karneval i Rio de Janeiro, men vi vil strekke oss til å si at det er langt fra det beste.

Slik planlegger ditt livs brasilianske fest...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer