Topplista 2019

Verdens beste flyplasser

Changi i Singapore topper lista over verdens beste flyplasser.

SINGAPORE CHANGI: Verdens 7. travleste flyplass. Her kan du handle i over 400 butikker og spise eller drikke på 140 serveringssteder. Det lander eller tar av 7400 fly hver uke, eller om lag ett hvert 80 sekund. Foto: Jewel Changi Airport Devt
SINGAPORE CHANGI: Verdens 7. travleste flyplass. Her kan du handle i over 400 butikker og spise eller drikke på 140 serveringssteder. Det lander eller tar av 7400 fly hver uke, eller om lag ett hvert 80 sekund. Foto: Jewel Changi Airport Devt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange kåringer av beste flyplasser rundt omkring i verden, men denne kåringen fra Skytrax er av de mer anerkjente.

Det er en årlig kåring, siden 1999, og resultatlista er bygget på spørreundersøkelser blant reisende. Det er ingen forbindelser mellom Skytrax og flyplassene, det kreves ingen medlemskap eller påmelding fra flyplassenes side, og det er ingen betaling mellom Skytrax og flyplassene. Det er dermed fritt fram til å nominere og stemme på alle flyplasser man kan tenke seg.

550 flyplasser er vurdert, og 13,5 millioner reisende fra over 100 nasjonaliteter har stemt og vurdert flyplassene over en seksmånedersperiode.

Så til topplista

Best i test og øverst på palen står Changi flyplass i Singapore. Changi topper listen og vinner tittelen «Verdens beste flyplass» for 7. år på rad. Og det er ifølge Skytrax første gang det har skjedd.

Dinside skrev om Singapore Changis mange underholdningsmuligheter allerede i 2010.

Singapore Changi

Changi er verdens syvende travleste flyplass for internasjonal trafikk, og hadde 65,6 millioner passasjerbevegelser i 2018. Flyplassen har 400 varehandels- og serviceforretninger, samt 140 serveringssteder. Med over 100 flyselskaper som tilbyr tilkobling til 400 byer over hele verden, håndterer Changi flyplass omtrent 7400 fly hver uke, eller om lag hver 80 sekund. (Kilde: Singapore Changi)

Det kåres vinnere innenfor mange flere kategorier også, blant annet beste i Europa, beste kundetilfredshet, beste i Asia, beste flyplass for shopping, best på mat, den reneste flyplassen, best på bagasje, og enda mer. Vi kommer tilbake til noen flere kategorivinnere lenger ned i teksten.

Men aller først:

Her er verdens beste flyplasser:

 1. Singapore Changi Airport
 2. Tokyo Haneda International Airport
 3. Incheon International Airport
 4. Hamad International Airport
 5. Hongkong International Airport
 6. Chubu Centrair International Airport
 7. München Airport
 8. London Heathrow Airport
 9. Narita International Airport
 10. Zürich Airport

Oslo på 70. plass

Vi finner ingen norske flyplasser på topplista, heller ikke blant topp 10 av de europeiske flyplassene.

Faktisk så ligger Oslo Lufthavn på en 70. plass på Skytrax topp 100-liste, og det er ned fra 61. plass i fjorårets kåring.

Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, sier til Dinside at de vil jobbe for å snu nedrykk til opprykk i neste års Skytrax, og poengterer samtidig at de nylig ble kåret til best i Europa på kundeopplevelser i en annen kåring:

- Vi jobber hver eneste dag med å levere en best mulig reiseopplevelse til og fra Oslo lufthavn og i 2018 kåret bransjeorganisasjon til majoriteten av flyplasser i Europa (ACI) oss til «beste flyplass i Europa på kundeopplevelser», noe som står i skarp kontrast til dette. Når det er sagt er gode kundeopplevelser ferskvare og hvis noen mener vi ikke gjør en god nok jobb må vi brette opp ermene og sørge for at nedrykk hos Skytrax i 2018 blir snudd til opprykk på alle parametere neste år. Sammen med alle de flinke folkene som jobber på Oslo lufthavn er jeg trygg på at vi skal få til akkurat det, sier Andersen til Dinside.

Men i naborivaliseringens navn og ære: Oslo lufthavn slår Stockholm Arlanda, som ligger på en 73. plass - ned fra 58. plass i 2018.

Beste nordiske er København, som ligger på en 6. plass for beste europeiske flyplass:

Beste flyplass i Europa:

 1. München
 2. London Heathrow
 3. Zürich
 4. Frankfurt
 5. Amsterdam
 6. København
 7. Wien
 8. Helsinki-Vantaa
 9. Köln/Bonn
 10. London City

Beste lavpristerminal, hvor altså typiske lavprisflyselskap som Ryanair, Norwegian og andre billigflyselskaper gjerne flyr til, er Terminal 2 ved Kansai internasjonale flyplass i Japan.

London Stansted, som kanskje er mer kjent blant norske reisende, er beste europeiske på denne lista, på en 5. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer