Topplista 2019

Verdens beste flyplasser

Changi i Singapore topper lista over verdens beste flyplasser.

SINGAPORE CHANGI: Verdens 7. travleste flyplass. Her kan du handle i over 400 butikker og spise eller drikke på 140 serveringssteder. Det lander eller tar av 7400 fly hver uke, eller om lag ett hvert 80 sekund. Foto: Jewel Changi Airport Devt
SINGAPORE CHANGI: Verdens 7. travleste flyplass. Her kan du handle i over 400 butikker og spise eller drikke på 140 serveringssteder. Det lander eller tar av 7400 fly hver uke, eller om lag ett hvert 80 sekund. Foto: Jewel Changi Airport Devt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange kåringer av beste flyplasser rundt omkring i verden, men denne kåringen fra Skytrax er av de mer anerkjente.

Det er en årlig kåring, siden 1999, og resultatlista er bygget på spørreundersøkelser blant reisende. Det er ingen forbindelser mellom Skytrax og flyplassene, det kreves ingen medlemskap eller påmelding fra flyplassenes side, og det er ingen betaling mellom Skytrax og flyplassene. Det er dermed fritt fram til å nominere og stemme på alle flyplasser man kan tenke seg.

550 flyplasser er vurdert, og 13,5 millioner reisende fra over 100 nasjonaliteter har stemt og vurdert flyplassene over en seksmånedersperiode.

Så til topplista

Best i test og øverst på palen står Changi flyplass i Singapore. Changi topper listen og vinner tittelen «Verdens beste flyplass» for 7. år på rad. Og det er ifølge Skytrax første gang det har skjedd.

Dinside skrev om Singapore Changis mange underholdningsmuligheter allerede i 2010.

Det kåres vinnere innenfor mange flere kategorier også, blant annet beste i Europa, beste kundetilfredshet, beste i Asia, beste flyplass for shopping, best på mat, den reneste flyplassen, best på bagasje, og enda mer. Vi kommer tilbake til noen flere kategorivinnere lenger ned i teksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer