Verdens beste flyselskap

Hvilke vinger er de beste i verden? Verdens største passasjerundersøkelse med mer enn fire millioner nominasjoner gir svar.

Emirates - flyselskapet vant kåringen i fjor, og gjentok bragden i år. Foto: Emirates
Emirates - flyselskapet vant kåringen i fjor, og gjentok bragden i år. Foto: Emirates Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Emiratene vinner passasjerenes gunst i år som i fjor, og første europeiske selskap finner vi på fjerdeplass i verdens største ranking av passasjerenes favoritt-flyselskaper. Selskapet Skytrax Research i London, står for masseundersøkelsen der mer enn fire millioner svar hentes inn via Internett, forretningsreisende og intervju med passasjerer ombord og på flyplasser.

Årets beste flyselskaper

Undersøkelsene ble foretatt mellom august 2001 og mars 2002. Her er de ti beste flyselskapene i rankingen:

EmiratesCathay Pacific AirwaysSingapore AirlinesBritish AirwaysDeutsche LufthansaContinental AirlinesVirgin Atlantic AirwaysAmerican AirlinesANA All Nippon AirwaysAir Canada

SAS best i Nord-Europa

SAS er også nevnt i undersøkelsen, som det beste flyselskapet i Nord-Europa. Andre favoritter i Europa er British Airways som det beste transatlantiske flyselskapet, Lufthansa som det beste i Sentral-Europa, CSA Czech Airlines som det beste i Øst-Europa og PGA Portugalia som det beste regionale flyselskapet i Europa.

Lavprismester

Lavprisselskapene når ikke opp i totalen, men blant selskapene som satser på lave priser som konkurransefortrinn, vinner USAs Southwest Airlines blant passasjerene, foran britiske easyJet og australske Virgin Blue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer