Verdens beste gratisopplevelser

Her må du ikke betale for å ha det gøy.

DEN BESTE GRATISOPPLEVELSEN I HONG KONG: Det er gratis å ta seg en gåtur langs vannkanten av Tsim Sha Tsui. Foto: Wikimedia
DEN BESTE GRATISOPPLEVELSEN I HONG KONG: Det er gratis å ta seg en gåtur langs vannkanten av Tsim Sha Tsui. Foto: Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«De beste tingene i livet er gratis», heter det. Lonely Planet har i den forbindelse funnet frem ti tips til fantastiske reiseopplevelser, som ikke vil koste deg en eneste krone.

Du må riktignok betale for å komme deg til landet, men så kan du spare inn der du måtte ønske, uten at det går på bekostning av morsomme ferieopplevelser.

1) Staten Island Ferry, New York City, USA

Ferjene blir sett på som New York-ikoner og har vært et bindeledd mellom Staten Island og nedre Manhatten siden 1800-tallet. Turen varer i 25 minutter og gir deg en fantastisk utsikt over skyskraperne i New York, helt gratis. Ferjene går 24 timer i døgnet fra South Ferry ved Battery Park. Sjekk ut The Staten Island Ferry for mer informasjon.

2) Bycyklen, København, Danmark

København er sykkelens hovedstad. Hver dag sykler 37 prosent av den lokale befolkningen til jobb, og det finnes 390 kilometer med sykkelstier.

Til Bycyklen trenger du en 20-kroning for å få løst ut sykkelen, men denne får du tilbake når du setter sykkelen på plass i et stativ. Med andre ord akkurat samme system som handlevogner. Klikk her for å lese mer om regler for bruk av syklene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.