Verdens beste gratisopplevelser

Her må du ikke betale for å ha det gøy.

DEN BESTE GRATISOPPLEVELSEN I HONG KONG: Det er gratis å ta seg en gåtur langs vannkanten av Tsim Sha Tsui. Foto: Wikimedia
DEN BESTE GRATISOPPLEVELSEN I HONG KONG: Det er gratis å ta seg en gåtur langs vannkanten av Tsim Sha Tsui. Foto: Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«De beste tingene i livet er gratis», heter det. Lonely Planet har i den forbindelse funnet frem ti tips til fantastiske reiseopplevelser, som ikke vil koste deg en eneste krone.

Du må riktignok betale for å komme deg til landet, men så kan du spare inn der du måtte ønske, uten at det går på bekostning av morsomme ferieopplevelser.

1) Staten Island Ferry, New York City, USA

Ferjene blir sett på som New York-ikoner og har vært et bindeledd mellom Staten Island og nedre Manhatten siden 1800-tallet. Turen varer i 25 minutter og gir deg en fantastisk utsikt over skyskraperne i New York, helt gratis. Ferjene går 24 timer i døgnet fra South Ferry ved Battery Park. Sjekk ut The Staten Island Ferry for mer informasjon.

2) Bycyklen, København, Danmark

København er sykkelens hovedstad. Hver dag sykler 37 prosent av den lokale befolkningen til jobb, og det finnes 390 kilometer med sykkelstier.

Bycyklen er gratis i København, men du trenger en 20-kroning for å få løst ut sykkelen. Den får du tilbake når du setter sykkelen på plass i et stativ, akkurat samme system som handlevogner. Foto: Silje Ulveseth
Bycyklen er gratis i København, men du trenger en 20-kroning for å få løst ut sykkelen. Den får du tilbake når du setter sykkelen på plass i et stativ, akkurat samme system som handlevogner. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


Til Bycyklen trenger du en 20-kroning for å få løst ut sykkelen, men denne får du tilbake når du setter sykkelen på plass i et stativ. Med andre ord akkurat samme system som handlevogner. Klikk her for å lese mer om regler for bruk av syklene.

Bysyklene er sentralt plassert rundt omkring i København. De fleste hotellene tilbyr også egne sykler, som er av litt bedre standard enn bysykkelen.

Les også: Slik ferierer du billig i København

3. Tsim Sha Tsui, ved vannkanten, Hong Kong

Det koster ingenting å ta seg en tur langs vannkanten ved Tsim Sha Tsui. Promenaden går fra tuppen av Kowloon, og du kan se alt fra de moderne kjøpesentrene til den gamle kolonialen Clock Tower. Du får også en fantastisk utsikt over Hong Kongs utrolige skyskrapere.

Er du en sporty morgenfugl? Tre morgener i uken kan du nemlig få gratistimer med t’ai chi-guruer der. Treningstimene går om mandager, onsdager og fredager fra klokken 8 til 9. Få flere Hong Kong tips her

Les også: Maya bodde to uker i Hong Kong uten penger - se hva hun gjorde

4. Gåtur, Reykjavik, Island

Selv om Island kanskje ikke er det billigste landet du kan reise til, er det kjempemange ting du kan se og oppleve gratis her. Goecco’s Reykjavik Free Tours tilbyr to timer lange turer til de hemmelige perler i Reykjavík med kunnskapsrike guider. Du vil blant annet få se byens maritime arkitektur, historiske stiftelser, de kuleste distriktene og de beste badeplassene. Turene går fra 15. mai til 1. oktober.

Les også: Tips til hva du kan gjøre i Reykjavik

5. Te, Grand Bazaar, Istanbul, Tyrkia

Kapalı Çarşı (Grand Bazaar) er kjent for å være et shoppingmekka. Det er som en labyrint full av ting du kan kjøpe. Ikke vært redd for å la deg overtale til en gratis kopp eple-te i showrommet til teppeselgerne. Dette er, ifølge Lonely Planet, Istanbuls mest spenningsfulle gratisvare. Og det er gratis, så lenge du ikke lar deg overtale til å kjøpe et teppe eller to ....

The Grand Bazaar har åpent fra 9 til 19 fra mandag til søndag.

Topp 10 gratisopplevelser

1. Staten Island Ferry, New York City, USA

2. Bycyklen, København, Danmark

3. Tsim Sha Tsui promenaden ved vannkanten, Hong Kong

4. Gåtur, Reykjavík, Island

5. Te, Grand Bazaar, Istanbul, Tyrkia

6. Te Papa Tongarewa, Wellington, New Zealand

7. Reichstag, Berlin, Tyskland

8. Tokyo Metropolitan Government Building, Japan

9. Royal Opera House Lunchtime Concerts, London, England

10. Louvre, Paris, Frankrike

Se hele listen til Lonely Planet her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer