Verdens beste kontorutsikt

Tove Skogheim begynte karrieren som målskive i Forsvaret.

Publisert
Sist oppdatert

- Å bli pilot var noe jeg ønsket meg fra jeg var ganske ung, sier Tove Skogheim (36). Nå er hun kaptein hos Braathens.

Mannsdominert

Skogheim er noe så uvanlig som en kvinnelig kaptein. Kvinner i cockpiten er ikke noe dagligdags syn, i Braathens er det to kvinnelige kapteiner og fire styrkvinner – av 380 flygere. Skogheim sier det er veldig ålreit å jobbe med gutter, men at det er en del kommentarer fra passasjerer, som denne historien:

- Vi hadde landet i Tromsø, og så var den en gammel dame som skulle ut av flyet, men som gikk feil og havnet i cockpiten. Hun henvendte seg til styrmannen og spurte om det var jeg som var kapteinen? Jo da, det var jo det, svarte styrmannen – hvorpå damen fikk gysninger, liksom åhhh, og så løp hun bestyrtet ut av cockpiten, forteller Tove Skogheim.

Utdanning og erfaring

Det er flere muligheter til å ta flygerutdanning i Norge, men Skogheim valgte USA. Hun gikk på skole i Denver, hvor hun kunne kombinere utdannelse med sin andre store lidenskap: Ski.

- Selve flygerutdanningen tar ikke så lang tid, det er arbeidet i etterkant av sertifiseringen, å opparbeide seg erfaring slik at man blir interessant for arbeidsgivere, som tar tid. Veldig mange er villige til å fly for ganske lite i denne perioden, sier Skogheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer