Verdens beste matbyer

Denne spanske byen er den aller beste.

San Sebastián er stedet å reise for virkelig god mat. Byen er også kjent for sine tapasrestauranter og gode spekeskinke. Foto: PantherMedia / Phovoi R.
San Sebastián er stedet å reise for virkelig god mat. Byen er også kjent for sine tapasrestauranter og gode spekeskinke. Foto: PantherMedia / Phovoi R. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du spise godt på ferie, kan det lønne seg å vurdere en av byene på listen under.

Det er det britiske forbrukernettstedet Which? som har utnevnt verdens ti beste matbyer. Byen som utpekes som best i verden er spansk, men også Norden er representert blant de topp ti.

San Sebastián best i verden

Det er den nord-spanske byen San Sebastián som blir trukket fram som matdestinasjon nummer én i verden. En viktig årsak er at du kan spise meget godt - og billig. Blant annet skal du få svært gode tapas, eller pintxos som det heter i Nord-Spania, på enhver bar i byen, som også er velkjent for sin meget gode sjømat.

Bli med til tapasens vugge, San Sebastián

På en klar andreplass finner vi den japanske hovedstaden Tokyo, som skal ha mer enn 67.000 restauranter og flere Michelin-stjerner enn noen annen by i verden.

Deretter følger Sydney som matby nummer tre. Her er det kreativiteten og bruken av gode, lokale råvarer som får skryt.

Les også: På Norgesferie? Da bør du spise her

Topp ti matbyer i verden

Selv om Frankrike er selvutnevnt matnasjon nummer én, må vi helt ned til femteplassen på listen før vi finner den franske hovedstaden. Helt i bunn, men tross alt blant topp ti, har også en nordisk by funnet sin veg inn på den britiske listen, nærmere bestemt København.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer