Verdens beste matbyer

Denne spanske byen er den aller beste.

San Sebastián er stedet å reise for virkelig god mat. Byen er også kjent for sine tapasrestauranter og gode spekeskinke. Foto: PantherMedia / Phovoi R.
San Sebastián er stedet å reise for virkelig god mat. Byen er også kjent for sine tapasrestauranter og gode spekeskinke. Foto: PantherMedia / Phovoi R. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du spise godt på ferie, kan det lønne seg å vurdere en av byene på listen under.

Det er det britiske forbrukernettstedet Which? som har utnevnt verdens ti beste matbyer. Byen som utpekes som best i verden er spansk, men også Norden er representert blant de topp ti.

San Sebastián best i verden

Det er den nord-spanske byen San Sebastián som blir trukket fram som matdestinasjon nummer én i verden. En viktig årsak er at du kan spise meget godt - og billig. Blant annet skal du få svært gode tapas, eller pintxos som det heter i Nord-Spania, på enhver bar i byen, som også er velkjent for sin meget gode sjømat.

Bli med til tapasens vugge, San Sebastián

På en klar andreplass finner vi den japanske hovedstaden Tokyo, som skal ha mer enn 67.000 restauranter og flere Michelin-stjerner enn noen annen by i verden.

Deretter følger Sydney som matby nummer tre. Her er det kreativiteten og bruken av gode, lokale råvarer som får skryt.

Les også: På Norgesferie? Da bør du spise her

Topp ti matbyer i verden

Selv om Frankrike er selvutnevnt matnasjon nummer én, må vi helt ned til femteplassen på listen før vi finner den franske hovedstaden. Helt i bunn, men tross alt blant topp ti, har også en nordisk by funnet sin veg inn på den britiske listen, nærmere bestemt København.

Disse byene er best, rangert fra en til ti av Which?:

  1. San Sebastián, Spania
  2. Tokyo, Japan
  3. Sydney, Australia
  4. New York, USA
  5. Paris, Frankrike
  6. Emilia Romagna, Italia
  7. Hong Kong
  8. Melbourne, Australia
  9. Sicilia, Italia
  10. København, Danmark
Det er blant annet kvaliteten, utvalget og rikholdigheten av mat som er blitt vurdert i forbindelse med den britiske kåringen, i tillegg til byen som reisemål i sin helhet.

Se etter stjerner og andre utmerkelser

Oslo har altså ikke fått plass her. Men også Norges hovedstad har mange matperler. Sist vakte restauranten Maaemo stor oppmerksomhet ved å komme fra ingenting, til to Michelinstjerner i en fei. Men det er ikke bare dyre, gode restauranter i hovedstaden:

Se etter Bib Gourmand: Her får du nemlig rimelig Michelin-mat

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer