Verdens beste matferie

Dette er de bortgjemte restaurantbyene du ikke visste om.

Publisert
Sist oppdatert

Det er AskMen.com som har kommet opp med det de mener er de uoppdagede kulinariske hovedstedene i verden.

For mange er nok stedene ikke ukjente, men på langt nær sidestilt med byer som Paris og New York med tanke på mat.

Der må du tenke om igjen. Byene er valgt med tanke på kvaliteten på restaurantene som befinner seg der, hvilke kaliber de lokale kokkene er av og tilgjenglighet til gode råvarer og en variert meny.

Her er topp fem listen over byer som definitivt vil utvide livvidden din i løpet av ferien:

5. Palermo, Italia

Siciliansk kultur er et produkt av mange innflytelser, og kjøkkenet her reflekterer det. Når du er i Palermo må du nyte frukt og grønnsaker, fisk og korn - krydret med det beste fra Middelhavet og Midt-Østen.

Som en ukjent kulinarisk perle, tilbyr Palermo det beste av Sicilia. Blant annet restauranter som Il Mulinazzo og Osteria Altri Tempi, hvor du kan nyte lokale klassikere som vampaciucia c'anciova - en pastarett med tomater, ansjos og druer.

De beste ingrediensene er alltid tilgjengelige på Ballaro Market, som ble grunnlagt på 1000-tallet.

Lite, men lekkert. Små smaksbomber som vekker smaksløkene. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Lite, men lekkert. Små smaksbomber som vekker smaksløkene. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


4. Gøteborg, Sverige

Det er kanskje overraskende å finne så mange Michelin-stjerner i Sverige, men sannheten er at Gøteborg har fem stykker: 28+, Basement, Fond, Sjömagasinet, og Kock & Vin.

Vår nabos nest største by tøyser ikke når det kommer til mat, og det er faktisk ingen annen by i landet som har produsert like mange av Sveriges toppkokker gjennom årene.

Sjømat er hovedingrediensen i det gode kjøkken i Gøteborg.

Les våre tips til en snartur til Gøteborg her...

3. Luxemburg

Et land satt sammen av mindre enn 500.000 sjeler og som strekker seg over beskjedne 259.000 hektar, rommer fortsatt et dusin michelin-restauranter det er verdt å nevne i hvilke som helst liste over verdens beste mat.

Inne i Luxemburg by (75.000 innbyggere) finner du tre restauranter som bærer de høythengende stjernene.

Innflytelsene i kjøkkenet her kommer fra både Frankrike, Belgia og Tyskland. Du finner også lokale spesialiteter som ørret, stør og kreps, så vel som kaker av ymse slag.

2. Mougins, Frankrike

Mougins er en liten by sørøst i Frankrike, som ikke bare er kjent for Pablo Picassos død, men også sin gastronomiske storhet.

Med litt mer enn 16.000 innbyggere, blir du kanskje overrasket av å høre at byen har over 50 restauranter. Minst en av disse er verdenskjent.

Det kan være vanskelig å velge på tapasbar i San Sebastian. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Det kan være vanskelig å velge på tapasbar i San Sebastian. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Lokalisert i en forlatt vindmølle, er Moulin de Mougins en tostjerners michelinrestaurant. Kjente kokker som Roger Vergé, nåværende kjøkkensjef, samt legenden Alain Ducasse er navn som pryder restauranten.

En annen restaurant verdt å nevne er Restaurant Candille. Her kan du nyte intime middager i regi av kjøkkensjef Serge Gouloumes. Stedet er blant de mest populære på den franske riviera.

1: San Sebastian, Spania

San Sebastian ligger nydelig plassert på Spanias nordkyst i Baskerland - et område kjent for sin mat og spesielt tapas.

Les vår store restaurantguide til San Sebastian her...

Den ganske lille byen rommer intet mindre enn tre restauranter med tre michelinstjerner hver. Sørg for å ha budsjettet på plass når du besøker Akelare, Arzak og Martin Berasategui.

Maten i San Sebastian er utmerket og tapas er uunngåelig her. Mange av ingrediensene kommer rett fra havnen, som også rommer den beste sjømat tilberedt på kinesisk, tysk, galisisk, italiensk og baskisk vis.

San Sebastian skuffer aldri en matglad turist.

San Sebastian er også Spanias mest trendy sommerferie...Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer