Verdens beste mmmmat ...

Verdens største reisemagasin inkluderer en norsk restaurant blant de femti beste spisestedene i verden.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er fullt mulig å legge ut på en kulinarisk reise, også om du vil holde deg i Skandinavia. Ta med smaksløkene på tur, verdens største reisemagasin Condé Nast Traveler har komponert en meny bestående av femti av verdens mest spennende restauranter. Og to fra Skandinavia er med - en norsk og en dansk.

Skroll ned for mer.

Gull til Oro

Oro er eneste norske, og en av to restauranter i Skandinavia som er med på Condé Nast Travelers liste over hete spisesteder. Foto: Karoline
Oro er eneste norske, og en av to restauranter i Skandinavia som er med på Condé Nast Travelers liste over hete spisesteder. Foto: Karoline Vis mer


Hovedstadens ferskeste michelinrestaurant har kommet med på listen over femti hete restauranter verden rundt. Magasinet skriver blant annet:

Det åpne kjøkkenet avdekker en sekstett av kulinariske trollmenn... Et must er kokkens unike piéce de résistance, den seksretters harmonimenyen. Kun fisk, daglig sendt fra Lofoten.

DinSide reise har nylig besøkt Oro:

 • En smak av gull - se bildene fra Oro.
 • Oro ligger i Tordenskioldsgate 6A i Oslo.

  Fra restauranten Alberto K kan du nyte utsikten over København. (Dette bildet viser utsikten fra Rundetårn.) Foto: Karoline
  Fra restauranten Alberto K kan du nyte utsikten over København. (Dette bildet viser utsikten fra Rundetårn.) Foto: Karoline Vis mer


  Dansk deilighet

  En dansk godbit har også fått innpass på listene. Alberto K heter den moderne og relativt nyåpnede restauranten som ligger i det berømte Radisson SAS Royal Hotel i København. Tyvende etasje, med utsikt fra Tivoli til Øresundbroen og videre til Sverige. Her arbeider også mannen som ble kåret til Danmarks beste kokkeelev i år.

  Det amerikanske reisemagasinet skriver blant annet:

  Pærevariasjonene er Københavns beste dessert: En coctail av pæresuppe og champagne, sorbet, en vaniljegrillet pæreskive og pæregarnert sjokolademousse.

  Alberto K ligger i Hammerichsgade 1.

  Flere fristelser? Se de andre utvalgte restaurantene i Europa.

  Mat

  Er restaurantopplevelser en vesentlig del av reisen? (Avsluttet)
  Ja(61%) 148
  Delvis(21%) 50
  Nei(18%) 43
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Mer om mat i Norge og Skandinavia

 • Skandinavias matkonger - disse finner du i Norge.

 • Dobbeltstjerner i Bygdøy Allé - se bildene fra Bagatelle.

 • Førsteklasses i andre etasje - se bildene fra Annen Etage.
 • Fremover våren vil vi besøke alle stjernerestaurantene i Oslo. Neste ut er Statholdergaarden, les mer kommende tirsdag.

  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer