Verdens beste opplevelser

Kongekrabbesafari og overnatting i Kirkenes snøhotell, er blant verdens 25 beste opplevelsesreiser i 2008.

Publisert
Sist oppdatert

Det er magasinet National Geographic Adventure som har listet opp verdens beste nye opplevelsesreiser for året som kommer. De skriver at alle 25 eventyrene er innovative, action-spekkede og garantert vil forandre livet ditt. Det er ikke småtterier som loves, altså.

Men uansett: Midt blant løver i Namibia, sykling på verdens tak i Tibet og middelaldersk hytte til hyttevandring i New Zealand, finner vi altså Kirkenes-opplevelser, under tittelen "An Arctic Safari You can eat" - en arktisk safari du kan spise.

Forutsetningen for å komme på listen, er at opplevelsene skal være mulig å kjøpe i en pakke. Det er selskapet Borton Overseas som selger denne 7-dagers opplevelsesreisen til det amerikanske markedet. Turistene kjører ut på fjorden med snøskuter, hvor de fisker kongekrabbe fra hull i isen. Deltakere med dykkerlappen får muligheten til å dykke med proffene og fange lunsj på den måten. Tilbake i en varm restaurant, tilberedes et ferskt kongekrabbemåltid. Deltakerne på denne turen til Kirkenes om områdene rundt, får også testet ut trugevandring og hundesledetur.

Markedssjef i Finnmark Reiseliv, Beate Juliussen, sier til Boarding.no at markedsverdien av denne kåringen er enorm for Kirkenes og Finnmark, og at det på lang sikt kan utløse store verdier og fremme økt trafikk til området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer