Verdens beste strand 2013

Tripadvisor kårer strand i Italia til den beste i år.

Rabbit Beach på den lille øya Lampedusa utenfor Sicilia hedres som verdens fineste strand i 2013 av Trip Advisor. (Bildet publisert under Creative Commons-lisens) Foto: Figiu (Wikimedia Commons)
Rabbit Beach på den lille øya Lampedusa utenfor Sicilia hedres som verdens fineste strand i 2013 av Trip Advisor. (Bildet publisert under Creative Commons-lisens) Foto: Figiu (Wikimedia Commons) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du hørt om Lampedusa? Den største av tre mindre øyer utenfor Sicilia kan nå putte på skrytelisten at en av øyas strender er kåret til den beste i verden.

Den store reisenettjenesten Tripadvisor, har nå kommet med årets liste over verdens beste strender, der Rabbit Beach som den kalles på engelsk, rangeres aller øverst. Og her mangler det ikke på superlativer:

Karibiske fargerHvit strandKrystallklart vannNok til å ta en avstikker fra den langt mer kjente Sicilia?

Reiser du fra Norge er det flere som kan ta deg med til Sicilia. Blant disse er Star Tour som tilbyr charterreiser, Norwegian som flyr til Catania øst på Sicilia og SAS som flyr til Palermo, på nordsiden av den store øya.

Hit kan du fly fra Norge i år

På topp slo denne lille og ganske ukjente stranden den karibiske perlen Grace Bay på Turks & Caicos, og berømte Whitehaven i Australia.

Neste europeiske strand på listen ligger i Spania, og heter Playa de las Catedrales i Ribadeo, ikke så langt fra Santiago de Compostela på den spanske nordkysten. Inne på tiendeplass ligger også britiske Rhossili Bay i Swansea, sydvest på de britiske øyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer