Verdens beste undervannsbilder

Espen Rekdal vant VM i undervannsfotografi som aller første nordmann.

Foto: Espen Rekdal
Foto: Espen Rekdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske dykkermiljøet er selvsagt stolte over Rekdals prestasjon, da han klarte å dra i land seieren i VM i undervannsfotografi i Sør-Korea 31. mai til 5. juni.

Rekdal utkonkurrerte 60 andre undervannsfotografer med sine fantastiske bilder av livet under overflaten utenfor Jejuøya i Sør-Korea.

- Forholdene var vanskelige, med sterk vind og mye sjø. Ikke så ulikt her hjemme, og jeg skulle gjerna hatt tørrdrakt, sier Rekdal til Dykking.no.

Deltakerne skulle foreta fem dykk på tre dager. Bildene ble delt i fem kategorier: fem makro, makro med tema (mykkoraller), fisk og vidvinkel med og uten dykker.

Her trodde du ikke det gikk an å dykke...

Rekdal tok gull i makro og sølv i makro med tema. I tillegg fikk han en niendeplass i klassen vidvinkel med dykker. Dermed ble han sammenlagt verdensmester. Tidligere har han tre bronsemedaljer fra mesterskapet.

Les mer om konkurransen hos Dykking.no.

Møtte kjempefisk under vann

Se Rekdals vinnerbilder

Det er ikke første gang normenn utmerker seg i undervannsfotokonkurranser. I februar 2009 vant Christian Skauge førsteprisen i Underwater Competition, og slo dermed ut hele 3.800 andre bilder. Se det utrolige bildet tatt i norsk farvann her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.