Verdens billigste ferieland

Se hvor du får mest - og minst - for pengene i sommer.

Pangkor Laut i Malaysia er et av landets mer renommerte resorts. Foto: Hotellet
Pangkor Laut i Malaysia er et av landets mer renommerte resorts. Foto: Hotellet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den store overraskelsen for de mange norske turistene som velger Danmark i sommer, er kanskje at dette faktisk er blant de fem dyreste ferielandene i verden. Danmark er det tredje dyreste ferielandet, etter Sveits og Japan. Norge er verdens sjette dyreste ferieland, ifølge den ferskeste ferielandindeksen til x-change.se

Til tross for at prisnivået får stryk i denne oversikten, er Danmark det nest mest populære utenlandske feriemålet for nordmenn etter Spania, som får desidert og overlegent flest norske feriegjester i løpet av et år.

Spania er ikke inne på topp ti dyreste, men holder seg å midtsjiktet - på 32. plass på ferieindekslisten som totalt består av 49 land.

Malaysia billigst

Det billigste ferielandet, blant landene på x-change sin liste, er Malaysia. Ifølge indekstallene, er det omtrent dobbelt så billig her som i Sverige.

Det rimeligste ferielandet i Europa er Ungarn, som er verdens tredje billigste ferieland. Polen er nestemann på europakartet som hevder seg blant verdens billigste.

Av de mest populære ferielandene for nordmenn (ifølge SSBs ferieundersøkelse 2007), er det Tyrkia som kommer lengst opp på billigtoppen. Hellas, Spania, Storbritannia og Sverige er blant de mest populære ferielandene som følger hverandre som perler på en snor på ferieindekslisten, fra 31. til 34. plass. Dyrest blant de norske feriefavorittene er altså Danmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer