Verdens billigste land

Hvor bør du reise for å få mest ut av pengene, og hvilke land og byer bør du styre unna om du reiser på budsjett? Statens reiseregulativ og OECDs Comparative Price Levels peker deg i riktig retning.

Publisert
Sist oppdatert

830 kroner døgnet for kost og losji i Namibia, eller 3.050 kroner per døgn for mat og nattesøvn i Israel. Dette er hva du får i godtgjørelse ved utenlandsreiser etter satsene fra Statens reiseregulativ. Nattillegget skal dekke overnatting på et trygt hotell av god standard, og kostgodtgjørelsen skal dekke frokost, to-retters lunsj og tre-retters middag. Så selv om du ikke stiller like store krav til overnatting og mat som forretningsreisende på arbeidsgiverens regning, gir reiseregulativet en pekepinn om prisnivåene rundt i verden.

Sammen med OECDs Comparative Price Levels får vi et godt inntrykk av hvor i verden det er billig og hvor det er dyrt. Comparative Price Levels gir en oversikt over hva en kurv med forbruksvarer og –tjenester tilsvarende 100 kroner i Norge, koster i utlandet. Varene er valgt ut etter de ulike landenes forbruksmønstre. I listen inngår OECDs medlemsland.

Verdens billigste

Etter Statens reiseregulativ er Namibia verdens billigste land. Etter statens satser må du regne med å bruke 830 kroner på å bo og spise godt her – fordelt på losji for 530 kroner og mat for 300 kroner. Hakk i hæl finner vi Mali med et totalt døgnforbruk på 840 kroner, og Laos med et forbruk på 870 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer