Verdens deiligste strender

LISTE: Amerikanske Travel Channel har kåret verdens beste strender 2006. I Europa er det Storbritannia, Hellas og Frankrike som har de beste sandkornene i verden.

Publisert
Sist oppdatert

Hvert år kårer Travel Channel Amerikas beste strender, og verdens beste strender. Nedenfor finner du listen med det som redaksjonen i Travel Channel vil fremheve som verdens beste strender. Det er ingen norske strender på denne listen, men her er faktisk en britisk strand blant greske, franske, brasilianske og thailandske herligheter.

At det ikke finnes norske strender på denne listen, betyr selvsagt ikke at ikke vi har strender som kan nå opp i konkurransen. Britiske The Times kåret Utakleiv på Vestvågøy til Europas mest romantiske strand, i 2005-kåringen av "Europe's Best Beaches" i fjor sommer.

Dette er hva journalisten skrev som grunnen bak kåringen av nettopp denne nordnorske stranden som mest romantisk:

"En grusete strand åtte mil nord for Polarsirkelen er ikke det opplagte målet for en strandferie, i hvert fall ikke en romantisk en, men legg til et koselig fiskerhus fra 1800-tallet med postkortutsikt over bukta, og du kan ende opp med å håpe på regn."

Les mer om kåringen og Utakleiv i denne artikkkelen på DinSide Reise.

HER ER VERDENS BESTE STRENDER 2006:

Folegandros, HellasFolegandros er en mindre øy beliggende i Kylkaldene, som for øvrig består av mer kjente og mer turistifiserte øyer som Santorini, Paros og Naxos. Strendene på Folegandros er ifølge Travel Channel blant verdens beste fordi de er ganske uberørte, småsteinsstrendene som synger seg uregelmessig rundt øya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer