Verdens dejligste karnevalsfeiring

I dag går startskuddet for det årlige karnevalet i Aalborg. Som i et vaskeekte norsk bondebryllup blir det feiring og festivitas tre hele dager til ende - og vi på nordsiden av Skagerrak er kun en kort fly- eller båttur unna..

Publisert
Sist oppdatert

Bli med på karneval!

Lettkledte kropper, roterende underliv og eggende rytmer. Det er svett, sanselig og spektakulært. I tillegg er det dansk, dejlig - og Nordeuropas største karneval! Rundt 100.000 deltakere og skuelystne er forventet til byen disse tre maidagene.

Her kan du se bilder fra fjorårets karneval i Aalborg.

Tre hele dager til ende

Som det gode gamle norske eventyrbryllupet, feires også karnevalet i Aalborg tre hele dager til ende. Feiringen kulminerer i en kjempefest i Kildeparken, en av Aalborgs største parker, lørdag 22. mai.

Torsdag 20 mai: Barnekarneval Egen barneparade går fra sentrum kl. 12. Leker og underholdning i Kildeparken fra. 12.30- 16.00.

Fredag 21. mai: Battle of Carnival Bands Nasjonale og internasjonale karnevalsband går i parade fra byens sentrum kl. 18.00. Showet fortsetter i Kildeparken hvor hvert enkelt band fremfører sitt bud på hvorfor nettopp de skal vinne tittelen "Beste karnevalband".

Lørdag 22. mai: Karneval som kiler i magen. Den virkelig store dagen hvor paradene starter i de fire bydelene kl. 11.00. Folkemengdene flettes sammen når de møtes i byens sentrum, og paraden fortsetter deretter mot Kildeparken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer