Verdens dødeligste ulykker

Vi mennesker er gode til å lage katastrofer, og vi lærer aldri av historien...

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke manko på dimensjonale feilgrep begått av oss tobente på denne planeten. Det har vi bevist til det ytterste, og fortsetter og bevise til stadighet.

Det er likevel vanskelig å utarbeide en topp 10 liste, hvor du bedømmer en menneskeskapt katastrofe mer eller mindre alvorlig enn en annen. Exxon Valdez-ulykken var en kolossal ulykke, men med en dødlighetsrate på null mennesker. Hvordan kan den ranke høyere enn for eksempel dødståken i London, som drepte 12.000 mennesker?

Vurderingen er subjektiv og det er nettstedet AskMen.com som har utarbeidet en oversikt over de ti mest alvorlige menneskeskapte ulykkene hvis negative effekt hadde enorm innflytelse på folk og miljøet rundt dem. Krig, terrorisme og transportulykker er ekskludert fra den følgende listen:

Nummer 10

Dødståken i LondonVinteren 1952 var en typisk kald en for Londons befolkning, og mange gjorde som de pleide når kulda la seg over hovedstaden - de brant kull i ovnene sine. Røyken møtte byens ikonske tåke, og temperaturen falt ytterligere. Innbyggerne brente enda mer kull. Luften ble tung og stillestående, falt ned på gatenivå og skapte dårlig sikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer