Verdens dyreste byer

Oslo er dyrest i Norden, mens Tokyo er dyrest i verden.

Publisert
Sist oppdatert
DYR UTSIKT FRA KOLLEN: Oslo er dyrest i Norden, og sjette dyrest i Europa.
DYR UTSIKT FRA KOLLEN: Oslo er dyrest i Norden, og sjette dyrest i Europa. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Det er dyrt å leve i Oslo, det vet vi allerede. Men at det er dyrere enn både Milano, Los Angeles og Paris er kanskje en overraskelse. Skal du besøke de dyreste byene i verden holder det imidlertid ikke å bevege seg rundt i Vest-Europa eller USA. Da må du østover - Tokyo og Moskva troner øverst på listen over verdens dyreste byer, og halvparten av de 20 dyreste byene ligger i Asia. Kun tre av de ti dyreste ligger i Europa.

Skroll ned for mer.

Oslo har gjort et kjempebyks oppover på listene fra Mercer Human Resource Consulting. I 2002 lå Norges hovedstad på 40.-plass på listene over dyre byer. I år har vi krabbet helt opp på 13. plass. Det gjør Oslo til Nordens dyreste by, like foran København og godt foran Helsinki og Stockholm.

Tokyo er verdens dyreste by å leve i.
Tokyo er verdens dyreste by å leve i. Vis mer


Dyreste

Med topplassen har Tokyo gått forbi både Moskva og Hong Kong fra tidligere år. Asia er godt representert med dyre byer, to av topp ti ligger i Japan, dessuten er Hongkong på fjerde, Beijing på femte og Seoul på åttende plass.

Ikke uventet er New York den byen i USA det koster mest å leve i. The big apple kaprer 10.-plassen på lista, men er forbigått av tre byer fra i fjor.

Euro-press

Moskva er Europas kostnadshovedstad, andreplass på listen i år som i fjor. Dessuten følger St. Petersburg på 12. plass. Sveits ligger også på et høyt kostnadsnivå, med Geneve som 6. dyreste by og Zürich som 9. dyreste by. Innenfor EU er London på kostnadstoppen, foran København og Milano.

Pris

Er pris viktig for ditt ferievalg? (Avsluttet)
Ja, veldig(43%) 179
Til en viss grad(43%) 178
Nei, egentlig ikke(14%) 58
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Innføring av euro har ført til økte priser i EU-byene, sier Ms Traber hos Mercer i en kommentar.

 • Se de 50 dyreste byene i verden
 • Billigst

  Tokyo beregnes til tre og en halv gang dyrere enn den billigste byen på listene; Asuncion i Paraguay. Totalt omfatter undersøkelsen 144 byer verden over. Med i beregningen er prisen på mat, bolig, klær, husholdningsartikler, transport og underholdning.

 • Billige bytips verden rundt
 • Få også med deg oversikten over de tryggeste byene i verden
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer