Verdens dyreste familiebiler, og flytende palasser

Det er rånerne som kjører Ferrari i Monaco.

Publisert
Sist oppdatert

Ingen andre steder vi har besøkt, har kunnet vise frem en tilsvarende bilpark som den vi får se i Monaco. Rolls Royce kjøper seg til de beste plassene foran det sagnomsuste kasinoet - et must for imagen. Bentleyer brukes som familiebiler, og her er det de langt billigere Porscher og Ferrarier som tas i bruk av gatas simpleste rånere.

Men vi legger også merke til en anseelig andel årgansrenaulter, velgåtte citroëner og slitne fiater - biler som verken koster mye eller ser spesielt heftige ut i noen sammenheng. Disse bilene med monegassiske registreringsskilter tilhører de ikke så rike innbyggerne som er så heldige å være født her, og dermed slipper å vise til svulmende kontoer for å kjøpe seg statsborgerskap i skatteparadiset.

 • Her er noen av luksusbilene
 • Kostbare fot

  Ser vi forbi en del av de innfødtes patinerte bilpark, kan vi i havna nyte synet av de rike båteiernes småbiler som er beregnet til transport til og fra den faste bryggeplassen. Hva med en snerten Smart som matcher skuta i farger og dekor?

  Bryggene er et kapittel for seg. Langs ministatens kostbare strandlinje flyter verdier for mangesifrede eurobeløp. Yachtene er på størrelse med villaer, og har gjerne både tre, fire og endog fem etasjer. Da vi går forbi en varm kveldstime midt på heteste sommeren observerer vi ikke som forventet ville go-go-fester med vaiende tupeer, løsthengende supermodeller og skyer av dyrt, hvitt pulver. Det vi får se er velfriserte matroser som gnukker messing og oljer teak, samt blafrende teknolys fra gedigne plasmaskjermer strategisk plassert i eiernes storstue om bord. Aner vi at skjermen domineres av spørreprogrammer fra fransk tv og naturdokumentarer fra Discovery? Ikke noe haloi å finne så langt havnepromenaden rekker under vårt besøk.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer