Verdens dyreste hoteller

Dra til Las Vegas - så dyrt. Disse hotellene er milliardærenes lekeplass.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De er lekre, gjennomstæsjet og proppet med følsom service. Men hva hjelper det deg og meg? Her er hotellene selv oljerike nordmenn vil tenke seg om to ganger før de bestiller rom på.

Eksklusiv overnatting - her punger rikfolkene ut for å bo i luksus

De dyreste hotellene

Det er magasinet Forbes som har gjort letejobben, og funnet frem til hoteller der romprisen overstiger en vanlig families romslige sommerferiebudsjett. Det dyreste hotellrommet i oversikten koster like under 36.000 kroner per natt! Og det er altså bare for rommet - mat og drikke er ikke inkludert. Alle har rompriser fra 10.000 og opp. Ikke småpenger akkurat.

Det hører selvfølgelig med til historien at disse prisene ikke er knyttet til ordinære overnattingsbedrifter. Stedene med den heftigste prislappen finnes hos MGM Grands Mansion, og her er dreier det seg egentlig om villaer som i størrelse spenner fra 220 til 1.100 kvadratmeter. Og nevnte vi de ekte Picassoene på veggene?

De billigste rommene på de dyreste hotellene

Tredje dyreste hotellrom i verden? Dra til Sør-Afrika og Singita. Her fra hotellets Lebombo-lodge. Foto: Singita
Tredje dyreste hotellrom i verden? Dra til Sør-Afrika og Singita. Her fra hotellets Lebombo-lodge. Foto: Singita Vis mer


Hotellrommene i oversikten hos Forbes har priser fra like under 10.000 kroner per natt. Men de fleste er da fullservice-hoteller der du med rommet også får mat, drikke og alle andre tjenestetilbud som vannsport og spa til klesvask.

Flere av rommene i oversikten kan også knappest kalles rom i vanlig forstand. Her er det gjerne snakk om egne små villaer eller relativt røslige romvarianter som de fleste av oss heller ville kalt suiter. Og på gjestelistene står navn som Elizabeth II, Gates, Aniston, Pitt og Pfeiffer.

Men altså: Oversikten har faktisk fokus på de dyreste hotellenes billigste rom fra prislistene, og ikke de mest spektakulære suitene som Forbes tidligere har laget oversikter over. At det likevel blir en overvekt av villavarianter og suiter her, skyldes at det finnes en del hoteller i verden som kun har suiter og villaer i repertoaret. Merk også at flere av disse hotellene er med i den eksklusive hotellsammenslutningen Relais & Chateaux.

Flere kostbarheter - her punger rikfolkene ut for å bo i luksus

Mer gromt for jålete turister

Du trenger ikke ha lomma full av gryn for å bo lekkert på tur, men det hjelper. Her er noen andre spreke valg for stinne turister.

 • Armanihoteller for luksusturisten

 • Sjøgående eleganse på verdens største cruiseskip

 • Kanariøyenes stiligste hotell

 • Designhotell for teknokåte

 • Europas stiligste hoteller

 • Rå luksus i Roma


 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer