Verdens dyreste luksus har blitt billigere

Uoppnåelig, tenker mange. Men nå har Maldivene blitt billigere.

Maldivene har blitt LITT billigere for turister. Foto: Alloverpress
Maldivene har blitt LITT billigere for turister. Foto: Alloverpress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble London rangert som den dyreste byen å overnatte i for ett døgn, og kreativiteten i å tilby alternativ overnatting i forkant av OL har vært stor. Men Storbritannia er likevel ikke å regne som det dyreste landet å besøke.

Ifølge Hotels.com er nemlig Maldivene verdens dyreste land, og de refererer (selvsagt) til hotellpriser i denne rangeringen. Men nå har dette landet faktisk blitt litt billigere.

Prisfall

På ett år har nemlig prisene på Maldivene gått ned med ni prosent, melder hotellsøketjenesten. Snittprisene i 2010 lå på 595 dollar, mens de i 2011 gikk ned til 541 dollar. Det er en forskjell på cirka 323 kroner per rom, per natt.

Prisfallet til tross, Maldivene troner fortsatt på topp i hotellprisindeksen for 2012, som verdens dyreste land å bo på hotell i.

Slik får du luksushotell til bra pris

Også nære reisemål

Det er ikke bare fjerne luksusdestinasjoner som har blitt billigere. Hotellprisindeksen fra Hotels.com viser at prisene har falt kraftig også i Egypt. I Giza, Alexandria og Kairo er hotellprisene mellom 32 og ni prosent lavere i 2011 enn året før. Også i franske Cannes ble det registrert hele 13 prosent billigere hotellovernattinger i fjor sammenlignet med 2010.

Og det kan være lignende tendenser i andre land. Mange turister har for eksempel sviktet ferielandet Hellas, selv om norske tilreisende holder stand. Det kan gi rimeligere ferie. For å kontre turistsvikten har den greske regjeringen senket merverdiavgiften på hotellovernattinger, men samtidig er avgiften økt på andre varer og produkter, skriver LO Aktuelt.

Det kan være du må ha mer kontanter på reise i Hellas

Prisnivået i Spania og Hellas nær halvparten av det norske: Europas billigste og dyreste land

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer