Verdens dyreste taxfree-whisky?

Mann kjøpte whiskyflaske til over én million kroner på flyplass.

Kunne du tenke deg en Whisky-flaske i millionklassen? Da bør du sjekke ut arrangementet på flyplassen i Singapore. Foto: colourbox.com
Kunne du tenke deg en Whisky-flaske i millionklassen? Da bør du sjekke ut arrangementet på flyplassen i Singapore. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen er litt mer glad i whisky enn andre. Nylig la en kinesisk businessmann inn et depositum på en sjelden whisky-flaske, på en taxfree på Singapore Changi Airport. Flasken koster intet mindre enn 250.000 SGD, noe som tilsvarer cirka 1.128.500 norske kroner.

Whiskyen er en 62 år gammel Dalmore single malt, og skal angivelig være en av de dyreste whiskyflaskene som noensinne er blitt solgt, ifølge The Sydney Morning Herald (smh).

– Det finnes bare 12 flasker av denne i verden, ifølge Ivan Tan, talsperson for Changi Airport Group.

Les også: Dette handler nordmenn på taxfree

Fortsatt til utstilling

Da kjøperen oppdaget flasken, skal han raskt ha lagt inn et depositum på 100.000 SGD. Det tilsvarer cirka 451.400 norske kroner.

Whisky-flasken var en del av arrangementet «Master of Spirits», som viser både eksklusive og sjeldne vin-, sprit- og champagnetyper. Fortsatt står den svinedyre flasken utstilt i en glassmonter i butikken, i påvente av full betaling av kjøperen. Klikk her (EKSTERN LENKE) for å se bilder av de dyre drikkevarene.

Tan forteller at whisky-kjøperen ofte er i Singapore, men vil likevel ikke røpe hvem vedkommende er.

Den kinesiske mannen er uansett ikke alene om å like rådyr whisky. 31. august skrev nemlig Whisky-produsenten Dalmore følgende på sin hjemmeside:

«Vi er glade for å høre at den eneste gjenværende flasken av Trinitas nylig ble solgt på Harrods for 120.000 britiske pund. Det er den første malt whiskyen som har blitt solgt for over én million kroner.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer