Verdens dyreste vin

Millionvinene finnes! Se bare her ...

Publisert
Sist oppdatert

Drikke henger sammen med delikat mat, og intet mindre enn verdens dyreste viner er kanskje det som trengs? Er du av dem som rykker i visafingeren ved synet av vinmenyer der ingen varer kommer under firesifrede beløp, kan du hoppe over dette avsnittet.

Millionvinen

Verdens dyreste flaske vin ble nemlig solgt på auksjon hos Christies i 1985. Det kan det amerikanske magasinet Forbes fortelle i en artikkel fra 2003. Kostbarheten var en flaske Bordeaux, 1787 Chateau Lafite. Flasken har tilhørt USAs tredje president Thomas Jefferson, som selv kjøpte flasken som ambassadør i Frankrike. Prisen, sa du? Drøye 1.123.000 1985-kroner. Og irionisk nok kan du nok regne innholdet i denne flasken som udrikkelig. Det er vanlig å anta at de beste vinene fra Bordeaux holder maksimalt 50 år, og at ingen viner kan regnes å overleve 200-årsmerket.

Samme magasin kan fortelle om den antatt dyreste drikkbare vinen som finnes i dag. Det er en vitvin, Montrachet 1978 fra Domaine de la Romanée-Conti. Et parti på syv flasker ble solgt på Sotheby's i New York i 2001 til 168.000 kroner per flaske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer