Verdens farligste strender

For det meste er stranden en deilig affære - disse skal du likevel passe deg for.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Forbes.com som har laget listen over de farligste strendene i verden. De siterer en undersøkelse gjort av Travel Industry Association som viser at det i 2006 ble gjort 55 millioner stranturer av amerikanere i hjemlandet. Samme år tok Australiere 17 millioner strandturer, ifølge Tourism Australia.

De aller fleste strandturer er positive, men i 2006 blusset det opp en ganske omfattende internasjonal bekymring etter at en 21 år gammel kvinne ble drept av hai ved Amity Point i Queensland, Australia. I fjor ble også en gutt på seks år drept av en manet ved Tiwi-øyene i Australia.

De fleste som frykter å gå på stranden og bade, er redde for hai. Sjansen er likevel utrolig liten for å bli bitt. I 2007 var det kun 112 tilfeller av hai som angrep mennesker, viser International Shark Attack File, opprettet av Florida Program for Shark Research. De fleste angrepene ga bare små skader.

Andre ting kan være vel så farlige. Her er listen over steder du bør passe deg og hva du skal være obs på:

Haiangrep

New Smyrna Beach, Volusia County, Florida.Av de til sammen 112 tilfellene av haiangrep på verdensbasis i 2007, var bare et fatalt. De fleste tilfellene fant likevel sted på New Smyrna Beach, på østkysten av Florida. Her ble 17 angrep registrert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer