Verdens flotteste?

Guggenheim-museet i Bilbao en av vår tids største bragder innen ingeniørkunst.

Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha holdt dørene åpne i underkant av ett år, hadde 1,3 millioner mennesker besøkt mesterverket av en bygning designet av arkitekten Frank O. Gehry. Ikke rart. Denne bygning er verdt et besøk i seg selv. Til og med for deg som ikke kunne brydd seg mindre om kunst.

Se bilder fra Guggenheimmuseet her...

Bygget som ser imponerende stort ut fra broen over elven Nervión, men er ganske nøytralt og passende sett fra bysiden, revolusjonerte byggeverden og ingeniører da det stod ferdig i 1997. Mange betrakter det fortsatt som det fremste ikonet i verden på moderne byggverk.

Ved hjelp av computer- og dataanimasjon hadde Gehry klart å få til det mange andre byggherrer og arkitekter trodde var umulig. Konstante kurver og uante former som kan tolkes forskjellig fra forskjellige vinkler. Fisker, båter, tårn, glinsende fiskeskjell - alle er naturlige elementer i en havneby som Bilbao i det nordøstlige Spania. Plater av Titan utgjør størstedelen av fasaden.

Da DinSide Reise var tilstede for litt siden, ble vi mektig imponert både av det utvendige og det innvendige. Og jeg kan si det rett ut - abstrakt kunst er ikke min greie. Det mest imponerende med Guggenheimmuseet er også kanskje utsiden, men når du trå inn i de ,med vilje, overdimensjonerte rommene, er det ikke til å unngå at du blir stående og måpe litt. Med 45 meter under taket på det høyeste og det største rommet med målene 128 ganger 30 meter, er det gigantisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer