Verdens heftigste afterski

DinSide har besøkt noen av verdens mest beryktede afterskibarer. Under gir vi deg listen over vannhullene du reiser til for å feste med støvler på. Av Hans Kristian Krogh-Hanssen

Verdens heftigste afterski

- Ich bin so schön, ich bin so toll. Ich bin der Anton aus Tyrol…

Allsangen får nesten taket på den gigantiske trehytta til å løfte seg. Tyroler eller ikke, alle sparker i takt med ompamusikken og synger på gebrokken tyskøsterriksk så ølskum, luer og svette skisokker peker i taket.

Vi befinner oss på Hinterhag Alm i Saalbach, Østerrike. Dette er après-skien som regnes som den beste av de beste og villeste av de løsslupne. Det er likevel tidlig på ettermiddagen og stemningen er langt nær på høyden når vi ankommer. På et bord borte i hjørnet sitter to norske hoder og tvinger i seg noen seige øl.

- Vi gikk på en liten smell da vi kom i forgårs. Vi arrangerte reisen vår på sparket og kom akkurat tidsnok til første ølen på afterski. Så har det liksom ballet seg på litt, sier Patrick Pedersen fra Fredrikstad.

Han og svirbror Mathias Erstad fra Oslo er enige om at festen er en stor del av moroa når de reiser til Alpene. Og ikke minst en av hovedgrunnene til at de valgte Saalbach som reisemål.

- I morgen skal vi satse litt hardere på skikjøringen tenkte vi. Skal ta det med ro i kveld, sier de to samstemt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.