Verdens høyeste hotell

Det er tett i toppen blant verdens høyeste hotell. Nå annonseres det som skal ta teten, med 360,4 meters høyde.

VERDENS HØYSETS HOTELL: Ciel Tower, som er under bygging, kan bli verdens høyeste dersom ingen andre melder seg på i mellomtida. Det skal bli 360,4 meter høyt. Dagens rekordholder ligger også i Dubai. Foto: The First Group
VERDENS HØYSETS HOTELL: Ciel Tower, som er under bygging, kan bli verdens høyeste dersom ingen andre melder seg på i mellomtida. Det skal bli 360,4 meter høyt. Dagens rekordholder ligger også i Dubai. Foto: The First Group Vis mer
Publisert

Det knives stadig i toppen om tittelen verdens høyeste hotell, bygning, skyskraper, konstruksjon, tårn og annet. Og det er mange land som er med i den stadig pågående konkurransen.

Nå skriver CNN at Dubai skal få verdens høyeste hotell - igjen.

82 etasjer, 360,4 meter

Bygget det er snakk om er Ciel Tower, som ifølge planene skal bli 360,4 meter høyt.

Det er eiendomsutviklerselskapet, The First Group, som står bak bygget, som nå bekrefter informasjonen.

De 82 etasjene skal ifølge First Group inneholde 777 hotellsuiter og 240 luksusleiligheter, i tillegg til flere restauranter, observasjonsdekk og et uendelighetsbasseng på toppen.

Byggingen har vært i gang siden 2016, og ifølge planene skal det nye høyhotellet stå ferdig i løpet av 2022 eller tidlig 2023.

Det er ikke nevnt hva det vil koste å overnatte i det nye høyhotellet.

En overnatting på dagens rekordholder av «verdens høyeste hotell»-merket, som også ligger i Dubai, koster rundt 1000 kroner per natt per person i dobbeltrom.

Tett i toppen

Dersom det ikke er noen andre som snapper verdenstittelen i mellomtida, vil Ciel Tower slå dagens rekordholder med 4,07 meter. Med andre ord: Det er ganske tett i toppen.

Dagens rekordholder av Guinness verdensrekord-tittelen «verdens høyeste hotell» er Gevora Hotel, som måler 356,33 meter og som også ligger i Dubai.

KOSTBAR: Saudi-Arabia har brukt 1,4 milliarder dollar på det som skal bli den høyeste bygningen i verden: Jeddah Tower. Video: CNN Vis mer

Men, merk deg at det er en egen kategori for hoteller som ligger i bygninger som har flere bruksområder enn bare hotell.

Og ser vi på denne typen hotell, setter målestokken fart - der går Ritz-Carlton Hongkong seirende ut - med en høyde på hele 484 meter.

Burj Khalifa i Dubai, også kjent som Burj Dubai under byggingen, er verdens høyeste bygning ifølge The Skyscraper Center og Guinness rekordbok. Den er 828 meter høy og sto ferdig i 2010.

Jeddah Tower skal etter planen overta tronen når det blir ferdig, som er planlagt i løpet av 2020. Det skal bli hele 1000 meter høyt. Det ligger i Saudi-Arabia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer