Verdens høyeste og raskeste hvinemaskin

Den tar deg 128 meter rett opp og slipper deg 90 grader rett ned. Du kan teste den fra 4. mai.

Barske dragstervogner for barske karer som tør dette ...
Foto: Cedar Point Foto: Cedar Point
Barske dragstervogner for barske karer som tør dette ...
Foto: Cedar Point Foto: Cedar Point Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Top Thrill Dragster heter den nye berg- og dalbanen som er klart til å slå opptil flere verdensrekorder når den skytes i gang i mai. Den blir verdens høyeste, verdens raskeste og den berg- og dalbanen i verden med lengst fall.

Har du lyst?

Skroll ned for å lese merDet kommer kanskje ikke som noe sjokk at denne heftige konstruksjonen bygges i USA. Dette er landet hvor alt skal være stort – for ikke å si størst – og det er her vi finner de fleste berg- og dalbanene som hevder seg på rekordlistene med tittelhode raskest, høyest og brattest. Cedar Point heter fornøyelsesparken som huser denne sinnssyke berg- og dalbanen, og du finner den i Sandusky, Ohio. 28 millioner dollar er investert i den nye berg- og dalbanen; som tilsvarer nesten 187 millioner norske kroner.

Dragsterbil

Fornøyelsesparken kaller Top Thrill Dragster for en "strata-coaster", på grunn av høyden på konstruksjonen. Du sitter i bøtteseter i dragsterbil-liknende 16-mannsvogner som skytes i gang av et hydraulisk akselerasjonssystem. I løpet av fire sekunder har vognen akselerert fra 0 til 193 kilometer i timen, og den begynner oppstigningen til 128 meters høyde. Vel på toppen går det 90 grader rett ned, i 122 meter. I 100 meters høyde går vognene inn i en 270 graders spiral, og når dere treffer bunnen av det 122 meters lange fallet, er vognene igjen oppe i 193 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer