Verdens høyeste skyskraper

NYTT FRA DUBAI: 192 pillarer er banket mer enn 50 meter ned i jorda, bundet sammen av en 3,5 meter tykk betongsåle som strekker seg utover et område på 8.000 kvadratmeter. Dette er fotavtrykket til det som skal bli verdens høyeste bygg; Burj Dubai på 690 meter.

Publisert
Sist oppdatert

Det har tatt ett år å bygge sålen som det skyhøye tårnet skal stå på. Nå begynner bygingen av selve skyskraperen som ligger over bakken.

- Vi begynner nå på den spennende delen av utviklingen, hvor verden kan være vitner til at vi oppyller vårt løfte om å bygge historie, sier administrerende diretør i Emaar Properties, Robert Booth, i en pressemelding 28. mars 2005. Tårnet er sammensatt av tre elementer, bygget rundt en sentral kjerne. Etterhvert som tårnet reiser seg fra stålsålen, vil hvert element bli mindre og mindre i et spiralmønster oppover, slik at tårnets masse blir mindre og mindre jo høyere opp man kommer, forteller Booth videre.

>> Klikk her for å se store bilder fra byggingen og skyskraperen som den skal bli.

Juvelen i et nytt distrikt

Hånden bak byggeskissen er kjendisarkitekten Adrian Smith som jobber for firmaet Skidmore, Owings and Merrill (SOM) i Chicago. Han har latt seg inspirere av geometrien til ørkenblomsten og mønstrene man ser i islams arkitektur.

Tårnet blir juvelen i et nytt distrikt, Burj Dubai, som er utformet av rundt 500 internasjonale designere. 20.000 bygningsarbeidere er med på å bygge det nye distriktet, som skal inneholde rundt 4.180.637 kvadratmeter med boligareal, fordelt på 30.000 leiligheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer