Verdens lengste busstur

Søndag 16 september forlot OzBus London - med retning Sydney, Australia.

Publisert
Sist oppdatert

De 38 passasjerene kan se frem til en 84 dager lang reise, som tar dem med 24.150 kilometer, til andre enden av jordkloden.

Dagsdistansen blir 290 kilometer, noe som gir passasjerene god tid til å se stedene bussen passerer.

Bussen har tre besetningsmedlemmer - to sjåfører, og turleder Janelle Connor, som skal sørge for at bussen kommer seg gjennom de tøffe grensekontrollene mellom Tyrkia og Iran, Pakistan og India og Nepal og Tibet.

Turen mellom Iran og Pakistan blir gjort i et jafs på 565 kilometer, for å unngå å måtte overnatte i et område der faren er stor for å bli utsatt for overfall og ran.

Den britiske forretningsmannen Mark Creasey er mannen bak OzBus. For 15 år siden ville han gjerne ta buss hjem fra Australia etter en backpackingtur, men det gikk ikke, fordi han ikke om seg gjennom grenseovergangene.

- For noen år siden oppdaget jeg at denne turen nå var mulig, og i et øyeblikks galskap bestemte jeg meg for å starte OzBus, sa han til den britiske avisen The Independent.

Dessverre går forretningene til Creasey så bra, at han ikke har tid selv til å bli med på den 12 uker lange jomfruturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer